• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Gyermekút – hogy minden kicsi időben segítséghez jusson

Hírek 2021.07.26 Forrás: Családbarát Magyarország Központ - Weborvos
Gyermekút – hogy minden kicsi időben segítséghez jusson

Az elmúlt egy évben több mint 2000 egészségügyi szakember vett részt a Gyermekút továbbképzésein.

Minden gyermek egyéni ütemben fejlődik, ám vannak, akiknek különleges segítségre van szükségük az optimális haladás érdekében. Minél hamarabb ismerik fel ezt a gyermeknél, annál hamarabb juthat el a megfelelő szakemberekhez a család, és annál hatékonyabb lehet a támogatás. Ehhez nyújt segítséget az a képzéssorozat, amit egy Európai uniós projekt keretében szerveznek - derül ki a Családbarát Magyarország Központ közleményéből.

A Gyermekút névre hallgató projekt arra törekszik, hogy segítse az iskoláskor előtti gyermekekkel foglalkozó szakemberek – egészségügyi, köznevelési, szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozók – együttműködését. Közös képzésükkel, tudásuk bővítésével szeretnék elérni, hogy minél korábbi életkorban felismerjék az eltérő, megkésett fejlődést, és a probléma azonosítása, a diagnózis pontos felállítása és az ahhoz illeszkedő terápia, fejlesztés megfelelő alkalmazása érdekében egységes szűrő- és vizsgálóeljárásokat, valamint irányelveket, protokollokat használjanak.

Ez segít a szülőknek is abban, hogy ne nekik kelljen megkeresni az ellátórendszerben az utakat, kutatva a gyermekük számára leghasznosabb fejlesztési lehetőségek után, hanem nyomban felkarolják őket a szakemberek, és úgymond kézről kézre adják a családokat a világos továbbküldési utak ismeretében. Egyebek mellett erre jelentenek megoldást a Gyermekút projekt képzései.

Az elmúlt egy évben több mint 2000 egészségügyi szakember vett részt a Gyermekút a kora gyermekkori intervenciós ellátórendszerben elnevezésű akkreditált, ingyenes továbbképzésen. A kínált modulok az alapellátásban és a szakellátásban dolgozó csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosok, a klinikai szakpszichológusok, a gyógytornászok, a védőnők és más szakdolgozók számára nyújtanak, hasznos, új ismereteket.

A minősített tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék az ellátórendszer speciális feladatait, megközelítési fókuszait, működését, egymáshoz való kapcsolódásukat az egészségügyi, a szociális és a pedagógiai ellátási területeken. A képzés azért is egyedülálló, mert heterogén képzési csoportokban zajlik, vagyis az érintett ágazatok képviselői egy csoportban vesznek részt a kurzusokon, akkreditált, azonos képzési tartalom alapján.

Az ingyenes, 32 órás továbbképzés részleteiről ezen az oldalon olvashatnak. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink