• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gyógyfürdő a fehérgyarmati kórházban

Hírek Forrás: MTI

Az ország keleti szegletében, Fehérgyarmaton január másodikától fogadja a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő rehabilitációs központja két-három hetes kezelésre a mozgásszervi, szív- és egyéb keringési betegségben szenvedőket, baleset, csonttörés után lábadozókat.

Képünk illusztráció
Erről tájékoztatta az MTI-t Vadász Mária. A kórház főigazgatója elmondta, sikeres pályázat tette lehetővé, hogy az Európa-Terv keretén belül az egykori fertőző osztály épületének bővítésével és átalakításával csaknem kétezer négyzetméter alapterületen két-három ágyas, magas komfort fokozatú szobákban egyszerre 80 beteget fogadhassanak.

"A különféle felmérések azt bizonyítják, hogy a szatmári és beregi térségben az országos átlagtól többen keresik orvosukat reumatikus, izületi, illetve ortopéd jellegű panaszokkal" - említette a főigazgató. Szerinte ennek egyik oka az, hogy az itt élő mintegy 80 ezer ember a nehezebb életkörülmények miatt kevésbé tud vigyázni egészségére, emiatt alacsonyabb a várható életkor is.

A rehabilitációs központot az Európai Unió Humánerőforrás Fejlesztési Porgramjától (HEFOP) kapott 830 millió forintos, valamint a kórház és a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 60 millió forintos támogatásával alakították ki. Létrehozását elősegítette, hogy a kisvárosban gyógyvizet adó termálkút állt rendelkezésre.

"Erre alapozva alakítottunk ki egy gyógyfürdőt, amely még az intézmény nevében is szerepel. Célunk az itt élők munkaképességének javítása, megtartása" - sorolta a távlati gondolkodást Vadász Mária.

A gyógyfürdőben teljes körű balneológiai kezelést tudnak nyújtani. Mindez épületen belül összeköttetésben van a legújabb műszerekkel felszerelt vizsgálókkal, fizioterápiás kezelőkkel és gyógytorna-termekkel. A rászorultak háziorvosi beutalóval, a megfelelő kórházi szakorvosi vizsgálatok után, előjegyzéssel kapnak helyet.

"A Fehérgyarmaton és Vásárosnaményban működő kórház rekonstrukciójára az utóbbi évtizedben csaknem öt milliárd forintot költöttünk. A korszerű intézmény egyike annak a 39 kórháznak az országban, amelyet a közelmúlt parlamenti döntése alapján súlyponti kórháznak minősítettek. Ennek a feladatnak kell megfelelnünk" - összegezte Vadász Mária főigazgató. A rehabilitációs központ ünnepélyes átadása január közepére várható.

Legolvasottabb cikkeink