• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gyógyszerek a mobil, egyszer használatos gyártósorról

Hírek Forrás: Weborvos

A világ legnagyobb, egyszer használatos moduláris biogyógyszer-gyárát építi a GE.

Az áruk interneten történő megrendelése és házhoz szállíttatása ma már éppolyan magától értetődő, mint az, hogy lélegzünk. Nemrégiben azonban a biokészítményeket gyártó tajvani JHL Biotech cég megemelte a tétet, és egy teljes csúcstechnológiás gyógyszergyárat rendelt. A világ legnagyobb, egyszer használatos moduláris biogyógyszer-gyárának KUBio névre keresztelt komponensei a GE németországi, svédországi és amerikai gyáraiban készültek, és már útra is keltek Európából a JHL új vuhani telephelye felé (Vuhan Kína Hupej tartományának fővárosa) - adta hírül a cég közleménye.

Az üzemet alkotó hatvankét kész modul a vuhani Biolake Tudományos Parkba történő megérkezését követően arra szolgál majd, hogy a JHL ezekben gyártson megfizethető árú biogyógyszereket az olyan piacok számára, ahol ezek a termékek egyébként megfizethetetlenül drágák.

A biokészítmények, vagy más néven a biogyógyszerek összetettfehérje-láncokból készülő új gyógyszertípusok, melyek egyre keresettebbek a különféle megbetegedések kezelése során. Igen széles skálát ölelnek fel, a szintetikus inzulintól a rákos megbetegedések, a reumás ízületi gyulladás és a különféle más betegségek kezelésére alkalmas készítményekig.

„Szeretnénk, ha a világszínvonalú biogyógyszerek minden beteg számára megfizethetővé és elérhetővé válnának" – mondta el Racho Jordanov, a JHL vezérigazgatója. „Ez a forradalmian új moduláris létesítmény lehetővé teszi, hogy valóra váltsuk ezt az elképzelésünket. Ázsiában, ahol az Amerikában gyártott biogyógyszerekhez nem lehet hozzájutni, így ezen a téren nagy a kielégítetlen kereslet.“

A gyógyszerek egyszer használatos, eldobható műanyag konténerekben történő előállítása kiküszöböli a költséges tisztítás és sterilizálás szükségességét, ennek köszönhetően az üzemek kisebbek és hatékonyabbak lehetnek, ráadásul gyorsan átállíthatók különböző típusú gyógyszerek gyártására.

A biogyógyszer-gyártó berendezéssel felszerelt KUBio modulok leszállítása mellett a GE Healthcare a létesítmény üzembe helyezését és a projekt teljes körű koordinálását is biztosítja. A modulok 80-90%-os készültségi fokon érkeznek a telephelyre, fűtő-, szellőztető és légkondicionáló berendezéssel, tisztaszobával, a közműberendezések legnagyobb részével, valamint az üzem működtetéséhez szükséges vezetékezéssel ellátva.

Miután a modulok Kínába érnek, a GE intézi az üzem összeszerelését, a berendezések hitelesítését és a JHL munkatársainak betanítását. A mintegy 2400 m2 alapterületű (nagyjából egy fél futballpálya méretű) majdani vuhani KUBio létesítményben több 2000 literes egyszer használatos bioreaktor is helyet kap.

„A minőséget bele kell építeni a folyamatba" – közölte a JHL vezérigazgatója. „Egy komplex biogyógyszer-gyártási folyamat irányítása rendkívül kifinomult berendezéseket kíván meg, és ezeket a berendezéseket rendkívül kifinomult épületekben kell elhelyezni. (Fotó és videó: GE Reports.com)