• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hárommilliós eszközadomány a Heim Pál Kórháznak

Hírek 2023.07.05 Forrás: Weborvos
Hárommilliós eszközadomány a Heim Pál Kórháznak

Az új eszközök hozzájárulnak a kemoterápiás kezelések hatékonyságához és a betegek jobb gyógyulási esélyeihez.

A Gyermekleukémia Alapítvány sikeres adománygyűjtést hajtott végre a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Onko-hematológiai osztálya részére. Az alapítvány összesen 3 millió forintot gyűjtött össze a Tevadaptor nevű eszközök beszerzésére, melyek a kemoterápiás kezelések biztonságának növelését célozzák. Az adomány 1200 db TEVADAPTOR eszköz beszerzését tette lehetővé, amelyek rendkívül fontos szerepet töltenek be a gyógyítás folyamatában.

A Tevadaptor rendszerek egy 0,2 mikrométeres pórusméretű membránnal rendelkeznek, amelyek cseppmentessé teszik az infúzió előkészítését és beadását.

A Heim Pál Gyermekkórház Onko-hematológiai osztálya évente mintegy 35-40 új rosszindulatú vérképző rendszeri és daganatos beteget lát el a 0-18 éves korosztályból. Emellett gondoskodnak a korábban diagnosztizált, de még aktív kezelésben részesülő betegekről is. Az elmúlt évben az osztályon 806 osztályos felvétel történt, melyek mintegy háromnegyedét kemoterápia céljából hajtották végre.

A Heim Pál Központi Gyógyszertárában készítik el a kemoterápiás kezeléseket, amelyek beadása több órás infúzióban történik. A számítógépes automata rendszer nagy pontossággal, megfelelő hígításban, zárt rendszerben állítja elő ezeket a keverékinfúziókat. Az eszköz által biztosított cseppmentes működésnek köszönhetően a gyógyszerbiztonság nemcsak a készítés során, hanem az osztályon történő beadás során is jelentősen fokozható.

Az új eszközök beszerzése nemcsak a gyógyszerbiztonságot és a kezelési pontosságot növeli, hanem jelentősen hozzájárul az ápolószemélyzet és a betegek személyes biztonságához is. Az eszközök lehetővé teszik a nagyfokú tisztaságot, amely elengedhetetlen a gyógyszerek elkészítésekor annak érdekében, hogy elkerüljük a környezetből származó fertőzéseket. Ezáltal a gyógyszerek eltarthatósága növelhető, és a betegeket a potenciálisan életveszélyes fertőzésektől is megóvhatjuk.

Az adománygyűjtés eredményeként a Gyermekleukémia Alapítvány (korábban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány) jelentős lépést tett az Onko-hematológiai osztály infrastrukturális fejlesztése felé. Az új eszközök hozzájárulnak a kemoterápiás kezelések hatékonyságához és a betegek jobb gyógyulási esélyeihez.

Az alapítvány továbbra is nyitott a támogatásokra, melyek a leukémiás gyermekek és családjaik megsegítését szolgálják. A rendszeres adományozás lehetősége elérhető a Gyermekleukémia Alapítvány weboldalán keresztül, illetve lehetőség van egyszeri adományozásra és csekkes támogatásra is.

Legolvasottabb cikkeink