• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Három tonnányi hamis gerincbántalmi eszköz

Hírek Forrás: HENT Hírlevél

Hulladékként hasznosították a Liszt Ferenc reptérre érkezett hamisítványokat.

Az összesen háromtonnányi hamis Kosmodisk gerincbántalmi eszköz egy hazai nagykereskedelmi cég megrendelésére érkeztek Kínából a nyár elején. Az eredeti gyártó, Studio Moderna márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting közlése szerint a rakomány elkerülte a tranzit országként érintett másik EU tagállam vámosainak a figyelmét, azonban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér pénzügyőreinek gyanús lett, mivel az eredeti Kosmodisk termékek Szlovéniában készülnek, emiatt nem is szükséges a vámkezelésük.

A pénzügyőrök megvizsgálták és lefoglalták a szállítmányt, majd értesítették a márkavédelmi ügynököket.

A szakértők megállapították, hogy rendkívül gyenge minőségű hamisítványokról van szó. A felhasznált anyagok minősége kétes, a hamis gerinctámasztó eszköz rugalmassága alkalmatlanná tette funkciója betöltéséhez. Az IPR Consulting közleménye szerint a vizsgálat legelképesztőbb megállapítása az volt, hogy az egyébként nagyon rossz minőségű rögzítő gumipántok végét a hamisítók mind az ötezer terméknél egyenként, feltehetően tűzben felforrósított ollóval vágták el a gumi foszlásának megakadályozása végett.

A szükséges eljárások lefolytatása után, a hamisítványok veszélyessége miatt a Studio Moderna márkavédelmi képviselete intézkedett a szállítmány megsemmisítéséről, amelyhez a rendelkezésre álló legkörnyezetkímélőbb megoldást választotta. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. modern hulladékhasznosító művében az égetés során keletkező energiát felhasználják, ráadásul a legkevesebb károsanyag kibocsátás mellett még az égetést követően megmaradt szilárd hulladék is felhasználásra kerül. A pénzügyőrök felügyeletével a hasznosító műbe szállított hamisítványok a teherautóról a bunkertérbe kerültek, ahol 1000 °C hőmérsékleten hasznos energiává alakultak át.

A gyártó és képviselete figyelmezteti a fogyasztókat, hogy az utóbbi hónapokban számos helyen találtak hamis Kosmodisk termékeket. Ezek bizonytalan eredetűek és anyagúak, minőségük gyengébb, így bizonyos körülmények esetében balesetveszélyesek is lehetnek. Az IPR Consulting közölte, a hamisítványok könnyen azonosíthatók: csak a Studio Moderna hivatalos boltjaiban és viszonteladóinál kaphatóak, egységes áron, ennél fogva a piacokon, vásárokon, mozgóárusítás során művelődési házakban vagy az utcákon áldozatokra vadászó házaló ügynökök által kínált cikkek hamisítványok.