• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hétfőtől nem kell maszk, kevesebb lesz a korlátozás

Hírek 2022.03.03 Forrás: MTI nyomán
Hétfőtől nem kell maszk, kevesebb lesz a korlátozás

Fenntartják az egészségügyi veszélyhelyzetet, a többi között a lehetséges hatodik hullám veszélye.

Kivezeti Magyarország a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét, mivel a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. Gulyás Gergely közölte: hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Kivezetik azt a szabályt is, amely biztosítja, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást - mondta a miniszter, aki két területet említett ezen szabályok alól kivételként, a szociálisat és az egészségügyit. Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is.

A miniszter azt mondta, fenntartják az egészségügyi veszélyhelyzetet, a többi között a lehetséges hatodik hullám veszélye, valamint a kormány cselekvőképességének fenntartása miatt.

Gulyás Gergely kifejtette: fontos a humanitárius segítségnyújtás, és az elmúlt napokban több civil akció indult, amelyeket az állam igyekszik koordinálni és hozzájárulni ezekhez. Kijelöltek szálláshelyeket, minden menekültnek segítenek, a határátkelők nyitva vannak, az átkelés folyamatos és gyors - sorolta. Hozzátette: az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felkészült a megnövekedett feladatok ellátására. A szerdai adatok szerint eddig mintegy 120 ezren lépték át a magyar-ukrán határt.

A kormány 1,3 milliárd forint támogatást biztosít a nagy segélyszervezeteknek, és ez az összeg tovább növelhető. Hat segítségpontot nyitottak meg határközeli településeken - fűzte hozzá.

A miniszter úgy látja, az érkezők között van, aki csak átutazik Magyarországon - főleg harmadik országok Ukrajnában jogszerűen tartózkodó állampolgárai - és vannak, akik magyarok, Magyarországon vannak rokonaik, barátaik, így van hova menniük legalább átmenetileg.

Arról is beszámolt, hogy 600 millió forint értékben küldtek élelmiszert, gyermekápolási és higiéniai termékeket Kárpátaljára, ezen kívül 30 tonna élelmiszert és 100 ezer liter üzemanyagot küldtek, és most indult el egy 140 millió forintos szállítmány az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökkel. Magyarország - egyeztetve a kárpátaljai magyarokkal és a kormányzóval - mindent megtesz, hogy ne csak azokat segítse, akik ide menekültek, hanem azokat is, akik ott maradtak - jelentette ki.

Közlése szerint jelenleg nem jósolható, hányan keresnek menedéket Magyarországon. Elmondta: "oltásban a kapacitások jelentősek, az igényekhez képest korlátlannak tűnnek", így a menekültek bármelyik vakcinát felvehetik Magyarországon, legyen szó a koronavírus vagy valamelyik olyan betegség elleni vakcináról, amit Ukrajnában nem adnak be gyermekkorban automatikusan.