• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hideg, téli idő lesz, vigyázzunk egymásra!

Hírek Forrás: MTI

Kérik, hogy a hajléktalanok vegyék igénybe a szálláshelyeket, és nem senki ne menjen el utcán fekvő embertársa mellett.

A hétvégén folytatódik a télies idő, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Az országos középtávú előrejelzés szerint pénteken többnyire borult, csapadékos idő lesz, sokfelé várható eső, a délután második felétől a Dunántúlon az esőt már havas eső, hó válthatja fel. Elsősorban a Dunántúl magasabban fekvő helyein várható nagyobb hóréteg. Többfelé megerősödik, az Alföldön gyakran viharossá fokozódik a szél. Délután a Nyugat-Dunántúlon is lehet egy-egy viharos erejűhöz közeli széllökés. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-11 fok között valószínű, a 10 fok közeli hőmérséklet a Dél-Alföldön lehet, északnyugaton lesz a hidegebb, ott délután tovább csökken a hőmérséklet.
Szombaton egyre inkább csak keleten valószínű havas eső, havazás. Ekkor is többfelé megerősödik, északkeleten néhol viharossá fokozódik szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2, nappal 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap ismét egyre többfelé várható csapadék: nyugaton és északon havazás, másutt havas eső, eső valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a havas részeken mínusz 9 fokig hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

A szálláshelyek igénybevételét kéri a fővárosi önkormányzat a hideg idő miatt

A várható hideg éjszaka miatt nyomatékosan kéri a fővárosi önkormányzat az utcán élő hajléktalan embereket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit.
A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi főpolgármester által jegyzett, csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll: a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos "jogvédő szervezetek" ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját.

A fővárosi önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése. "Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy" - fogalmaztak.

Mint írták, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.

Kérik a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Legolvasottabb cikkeink