• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Hogyan befolyásolja a digitalizáció az egészségügy jövőjét?

Hírek 2018.06.19 Forrás: Weborvos Szerző:
Hogyan befolyásolja a digitalizáció az egészségügy jövőjét?

A több mint 30 országból érkező, közel 400 egészségügyi menedzser keresi a választ  az egészségügyet érintő legégetőbb kihívásokra.

European Health Management Association (EHMA) 34. alkalommal, idén Budapesten megrendezett konferenciáján az előadók és delegáltak az egészségügyet érintő legégetőbb kihívásokra keresik a választ. A 3 napos konferencia az EHMA és a Semmelweis Egyetem közös szervezésében zajlik, a több mint 30 országból érkező, közel 400 egészségügyi menedzser részvételével - tudatta az egyetem közleménye.

A 2018. június 20-22. között zajló konferencián a legnagyobb egészségügyi kihívások kérdésköre kerül górcső alá 12 kiemelt témakörben: a résztvevők megvitatják többek között a „big data” felhasználásának a lehetőségeit, a társadalom mentális betegségeinek kezelési stratégiáit, a betegek és a társadalom bevonásának módjait az egészségügyi rendszert érintő kérdések döntési folyamatába, az integrált ellátás és a management követendő példáit.

Úgy a diagnózisok felállításában, mint a kezelés folyamatában egyre nagyobb szerepet kap a „big data” aminek eredményeképpen mind nagyobb jelentőséget kapnak a gyakorlat orientált kutatások és adatgyűjtések is. Előtérbe kerülnek ezáltal az ipar és a kutatás-fejlesztés szereplői közötti aktív kapcsolatok is, motiválva a kutatókat arra, hogy nyissanak az ipar felé, tegyék elérhetővé a kutatási eredményeiket. Az ipar képviselői ugyanakkor abban érdekeltek, hogy nyitott szemmel járva megtalálják azokat az előremutató kutatásokat, amelyek - tudományos értékük mellett - üzleti lehetőségeket rejtenek magukban. Az EIT Health egy panel előadás során ismerteti EIT Regional Innovation Scheme (RIS) programját, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítse a kutatásfejlesztés és az ipar között létrejövő és hosszú távon fennmaradó kapcsolatokat a régióban - írták.

Az egészségügy jövője egy másik fontos fókusza a kongresszusnak. A jövő egészségügyi rendszerének víziójában kiemelt szerepet kap a digitalizáció, a személyre szabott diagnózisok és kezelés, ezzel szemben viszont a kórházak továbbra is az egészségügyi rendszer középpontjában maradnak. A konferencia előadásai számtalan jó példát, elindult és működő kezdeményezést mutatnak majd be, arra sarkalva az egészségügyi menedzsereket, stratégiai döntéshozókat, hogy panelek keretében vitassák meg és dolgozzanak együtt a jövő ellátórendszerének kidolgozásában.

A DEMOLA Budapest, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja és az Educate szervezésében a konferenciával egyidejűleg zajlik majd egy 27 órás hackaton (EHMAton), ahol különböző szakterületek képviselőiből álló csapatok és az őket segítő mentorok dolgoznak együtt egy egészségügyhöz és a technológiához is kapcsolódó kérdés megoldásában, a Design Thinking módszerét alkalmazva. Az idei évi verseny témája: A technológiai és digitális megoldások szerepének növelésével hogyan fejleszthetők Európa kevésbé fejlett területeinek egészségügyi ellátó rendszerei? A csapatok és a munkájukat segítő mentorok (EIT Health InnoStarsszakértői és szabadúszó, nemzetközi mentorok) 2018. június 19-én délután kezdik a munkát, a csapatok pedig június 22-én mutatják be a megoldási javaslataikat a zsűrinek.

A konferencia társrendezvénye a magyar nyelvű IME - XII. Országos Egészség-gazdaságtani Továbbképzés és Konferencia - IME – MEMT I. Országos Egészségügyi Konferencia - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink