• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Influenza - Újabb kórházakban tilos a látogatás

Hírek Forrás: MTI

Valamennyi Csongrád megyei kórházat és az összes pécsi klinikát lezárták a látogatók elől.

Az influenza-járványküszöb átlépése miatt Csongrád megye minden fekvőbeteg-ellátó intézetében elrendelte a látogatási tilalmat szerdától a megyei kormányhivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági főosztálya. A tilalom a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ, a Deszki Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház valamennyi osztályán érvényes.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán is. A látogatási tilalom alól kivételt képez a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő, a szülő nő által meghatározott személy, valamint a súlyos beteg hozzátartozója. Nekik azonban kötelező a védőfelszerelés - orr-szájmaszk, védőruha - használata és a kézfertőtlenítés.

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el szerdán a karcagi Kátai Gábor Kórház több osztályán is. Szünetel a látogatás a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, a szülészet-nőgyógyászati osztályon és az újszülött részlegen, az aneszteziológiai és intenzív, az ápolási, valamint a krónikus belgyógyászati osztályon.

Nógrád megyében is influenzajárvány van, a betegek száma itt is átlépte a járványküszöböt. Az influenzajárvány miatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban csütörtöktől három osztályon rendeltek el látogatási tilalmat: az intenzív, a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztály nem lesz látogatható.

Látogatási tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése szerdán az intézmény több osztályán. Az influenza terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedés a sürgősségi betegellátó centrumot, az intenzív terápiás és aneszteziológiai, az újszülött-, a szülészet-nőgyógyászati, a hematológiai, a klinikai onkológiai osztályt és sugárterápiás egységet, valamint a hospice osztályt érinti.

Látogatási tilalmat rendel el az Orosházi Kórház vezetése péntektől az intézmény több osztályán. Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt az intenzív terápiás, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon és annak újszülött részlegén lép életbe látogatási tilalom.

A járvány miatt Budapesten és országosan 14 megyében több mint 40 fekvóbeteg intézményben már teljesen vagy részlegesen tilos a látogatás. Az antsz.hu-n nyomon követhető, hogy pontosan hol.