• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Innovatív startupok sikerei biotechnológiában

Hírek 2018.12.20 Forrás: Weborvos
Innovatív startupok sikerei biotechnológiában

A Parkinson-kór elleni terápiát kidolgozó startup nyert első díjat a biotechnológia területén.

Az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet által szervezett versenyek döntő fordulatot hoztak olyan innovatív startupok életében, amelyek mindannyiunk életét fogják megváltoztatni a jövőben.

2018 év elején az EIT Health három, összesen 135000 euró díjazású startup versenyt írt ki. Az InnoStars Awards, a European Health Catapult tréning és verseny program, valamint a HeadStart Funding segíti az egészségügy területén újító ötlettel rendelkező csapatok termékeit vagy szolgáltatásait piacképes megoldásokká fejleszteni. Az EIT Health akcelerátor és tréning programjai támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását, segítenek az üzletfejlesztésben, a külföldi piacok meghódításában Európa vezető egészségügyi és gyógyszeripari vállalatainak, élettudományokat oktató egyetemeinek és kutató intézeteinek kiemelkedő innovatív potenciáljára és piacismeretére támaszkodva.

A InnoStars Awards kategória több, mint 1000 versenyző közül kiválasztott nyertese egy litván cég, az Oxipit, amely 25.000 eurót nyert a terméke validálásához. Az Oxipit mesterséges intelligenciát alkalmaz az orvosi képalkotáshoz. A mellkas röntgenhez fejlesztettek ki olyan eszközöket, melyek a radiológusok munkáját támogató jelentéseket generálnak.

Két első helyezést és a vele járó 12-12 ezer eurós díjat adtak át a HeadStart Funding, kategóriában, melyet azért hoztak létre, hogy támogatásával felgyorsítható legyen kkv-k innovatív termék, vagy szolgáltatásának piacra lépése. Az egyik díjat az olasz HeartWatch csapata kapta, a másikat pedig a Koatum nevű cég. A HeartWatch egy SaaS (szolgáltatott szoftver) megoldás, amely intelligens értesítéseket készít a legközelebbi gondozónak a betegek nagyobb biztonsága érdekében. Optikai szenzorokra támaszkodva a fejlett számítógépes látás és az intelligens gépi tanulási analitika saját fejlesztésű kombinációját használja, hogy ellenőrizze az egyébként nem felügyelt betegeket. A Koatum egy orvos technológiai vállalat, mely személyre szabható, bioaktív megoldásokat dolgozott ki a gyulladás megelőzésére és a csont integráció gyorsítására a gyorsabb, fájdalommentes gyógyulás érdekében.

A European Health Catapult a digitális egészségügy, az orvostechnológia és a biotechnológia területének legjobbjait támogatja Európában.

“Büszkék vagyunk arra, hogy minden kategóriában sikerült a mi régiónkból, az InnoStars régióból egy-egy csapatnak a győztesek közé kerülni ebben a kemény versenyben – mondta el Fürjes Balázs Zoltán, az EIT Health InnoStars régiójának ügyvezetője. A SyNoesis, a Parkinson-kór elleni terápiát kidolgozó startup nyert első díjat a biotechnológia területén, a mesterséges intelligencián alapuló neurodegeneratív betegségek korai jeleit kimutató NeuroPsyAI második helyen végzett a digitális egészségügy kategóriában, a Hydrustent csapata pedig, amely biológiailag lebomló antibakteriális sztentet fejlesztett ki, harmadik helyezést ért el az orvostechnológia kategóriában” – tette hozzá.

 

 

Legolvasottabb cikkeink