• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Iskolabezárás helyett egyelőre iskolabejárás

Hírek Forrás: MTI

Péntekig eldől, lehet-e jelentkezni a mozgásjavító iskola középfokú képzésére.

Péntekig eldől, hogy a következő tanévben indulhat-e szakközépiskolai képzés a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthonban - mondta Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ főosztályvezetője hétfőn, miután az intézményben találkozott a szülőkkel. A főosztályvezető elmondta, tovább tájékozódnak, feldolgozzák a szülők jelzéseit, és péntekig mindenki számára megnyugtató megoldás születik a szakközépiskolai képzés jövője ügyében. Kiemelte: az intézmény bezárásának gondolata fel sem vetődött, eddig is csak a középfokú képzés indításáról volt szó. A központ tájékoztatása szerint az iskola fogadhatja a jelentkezőket.

Házlinger György elmondta: látja, hogy az intézmény termei akadálymentesítettek, de a bejárás alkalmával nem tudta megítélni, hogy a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek-e a szakképzéshez, ezt még vizsgálják.

Az intézmény fenntartója január 1-je előtt a fővárosi önkormányzat volt. A bejáráson Pölöskei Gáborné, a főváros oktatási főosztályának vezetője elmondta: augusztusban mind a Petrik Lajos két tanítási nyelvű vegyipari, környezetvédelmi és informatikai szakközépiskola, mind a mozgásjavító iskola vezetőivel leültek tárgyalni és végigvették a lehetőségeket. Vezetési hibának nevezte, hogy a mozgásjavító igazgatója nem tájékoztatta időben a szülőket a helyzetről, és arról, hogy gyerekenként végig kívánják nézni: kinek milyen sérültségi fok esetén mit ajánlhatnak. A rendszerben több lehetőség van, ezek kihasználását és a gyerekek eljuttatását a főváros vállalta volna - mondta a főosztályvezető.

Kitért arra is, hogy a gyerekek korábban a Neumann János számítástechnikai szakközépiskolába jártak, de ott szegregáltan tanultak, ezért a mozgásjavító igazgatójának javaslatára az ugyancsak akadálymentesített Petrik szakközépiskolával vették fel a kapcsolatot. Az oktatási irányok közül azért emelték ki az informatikát, mert a gyerekek felnőttként távmunkában vagy egy hivatalban is tudnak azzal foglalkozni, és a kereskedelem-marketing irány is hasonlóan jó lehet - tette hozzá.

Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnökségi tagja azt kérte az intézményfenntartótól, hogy a vizsgálat során élvezzen prioritást a Mexikói úti iskola, és ott teremtsék meg a szükséges szakmai és tárgyi feltételeket, mert minden érintettnek ez lenne a legjobb megoldás.