• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Itt élnek a legegészségesebb magyar nyugdíjasok

Lapszemle 2022.03.14 Forrás: penzcentrum.hu
Itt élnek a legegészségesebb magyar nyugdíjasok

A fizikai egészségét jónak értékelő nyugdíjasok közül többen élnek városban, mint községben, falun. A különbség azonban nem számottevő.

Minden nyolcadik magyar nyugdíjasnak napi gondot okoz a rossz fizikai egészségi állapota, csak kevesen mondhatják el magukról, hogy tökéletes az egészségük - derült ki a Pénzcentrum friss kutatásából. Az egészségüket leginkább a Hajdú-Bihar megyei nyugdíjasok értékelik jónak, és az utóbbi időszak kárvallottjai közül Bács-Kiskun megyében élnek a legtöbben - írta sorozata új részében a lap.

A felmérés kitért arra is, hogy melyik megyékben érezték a legtöbben úgy, hogy a járvány óta romlott az egészségük. Ez ugyanis befolyásolhatta, hogy milyennek is érzik jelenleg a mentális és fizikai állapotukat. A válaszadóknak 51,1 százalékának saját bevallásuk szerint nem változott az egészsége, viszont riasztó, hogy mindössze 1,6 százalékuk tapasztalt javulást, 46,4 százaléknak pedig egyenesen romlott az egészsége.

Arányaiban a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben élők érzik úgy, hogy romlott az egészségük a járvány megjelenése óta. Az pedig az első térképen is látható, hogy ezekben a megyékben a fizikai, mentális egészségüket kevesen értékelték jónak.

Arra is rákérdeztek a kutatásban, mit gondolnak a nyugdíjas válaszadók, 2022-ben hogyan fog változni az egészségi állapotuk. Úgy tűnik, kevesen bizakodók: mindössze 8,5 százalékuk vár javulást az idei évtől. Azt, hogy az egészségi állapotuk romlani fog háromszor ennyien válaszolták (26,2%). A nyugdíjasok nagy többsége (46%) szerint viszont nem lesz változás.

A leginkább negatívan a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek állnak a jövőhöz, az itteni nyugdíjasok harmada szerint romlani fog az egészsége 2022-ben. Legkevésbé a Vas, Komárom-Esztergom és Hajdú-Bihar megyeiek vélik úgy, hogy egészségromlásra kell számítani idén. Mindent összevetve a Hajdú-Bihar megyei nyugdíjasok nyilatkoztak egészségükkel kapcsolatban a legpozitívabban. A felmérés további részletei a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink