• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Jelentős értékű adományt kapott a Heim Pál kórház

Hírek 2018.06.23 Forrás: Weborvos Szerző:
Jelentős értékű adományt kapott a Heim Pál kórház

Nagy Anikó: a pályakezdő ápolók, egészségügyi szakdolgozók hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben.

A stabil, kiszámítható és biztonságos orvosi ellátás elengedhetetlen feltétele, hogy az intézmények korszerű orvostechnikai eszközökkel legyenek felszerelve, de ugyanilyen fontos, hogy mindenkor rendelkezésre álljon a kórházak számára a képzett munkaerő – mondta el dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára, a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház korábbi főigazgatója abból az alkalomból, hogy az MKB Pénzügyi Csoport – az intézménynek adományként a napokban átadott jelentős mennyiségű bútoron túl – a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy támogathassa a kórház működését, olvasható a kormany.hu portálon.

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója közölte: Nagyrabecsüléssel és a legnagyobb tisztelettel tekint a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet intézményi működésére, valamint az ott dolgozó munkatársak személyes elkötelezettségére. A pénzintézet társadalmi felelősségvállalás programjának keretében olyan szervezetek, intézmények működését támogatja tárgybéli vagy anyagi felajánlásokkal, amelyek tevékenysége összhangban van a pénzintézet elveivel.

A magyar kormány célja, hogy a pályakezdő ápolók, nővérek, egészségügyi szakdolgozók versenyképes alternatívát kapjanak, és hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben – hangsúlyozta Nagy Anikó. Mint mondta, ehhez egy komplex programot dolgoznak ki, amely nem csak a bérek további fokozatos emeléséből áll, hanem a fiatalok számára vonzóvá szeretnék tenni ezt a pályát és növelni az ágazatban dolgozók megbecsültségét.

Bejelentették azt is, hogy az MKB Bank a jövőben is fenntartja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve több mint húsz éve, 1997-ben létrehozott ösztöndíjprogramját, amelynek célja a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányainak támogatása. A programnak minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú a kedvezményezettje. Mindezeken felül tavaly karácsonykor az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtését is jelentős összeggel támogatta az MKB Bank.

 

Legolvasottabb cikkeink