• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Jelentős értékű adományt kapott a Heim Pál kórház

Hírek 2018.06.23 Forrás: Weborvos
Jelentős értékű adományt kapott a Heim Pál kórház

Nagy Anikó: a pályakezdő ápolók, egészségügyi szakdolgozók hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben.

A stabil, kiszámítható és biztonságos orvosi ellátás elengedhetetlen feltétele, hogy az intézmények korszerű orvostechnikai eszközökkel legyenek felszerelve, de ugyanilyen fontos, hogy mindenkor rendelkezésre álljon a kórházak számára a képzett munkaerő – mondta el dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára, a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház korábbi főigazgatója abból az alkalomból, hogy az MKB Pénzügyi Csoport – az intézménynek adományként a napokban átadott jelentős mennyiségű bútoron túl – a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy támogathassa a kórház működését, olvasható a kormany.hu portálon.

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója közölte: Nagyrabecsüléssel és a legnagyobb tisztelettel tekint a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet intézményi működésére, valamint az ott dolgozó munkatársak személyes elkötelezettségére. A pénzintézet társadalmi felelősségvállalás programjának keretében olyan szervezetek, intézmények működését támogatja tárgybéli vagy anyagi felajánlásokkal, amelyek tevékenysége összhangban van a pénzintézet elveivel.

A magyar kormány célja, hogy a pályakezdő ápolók, nővérek, egészségügyi szakdolgozók versenyképes alternatívát kapjanak, és hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben – hangsúlyozta Nagy Anikó. Mint mondta, ehhez egy komplex programot dolgoznak ki, amely nem csak a bérek további fokozatos emeléséből áll, hanem a fiatalok számára vonzóvá szeretnék tenni ezt a pályát és növelni az ágazatban dolgozók megbecsültségét.

Bejelentették azt is, hogy az MKB Bank a jövőben is fenntartja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve több mint húsz éve, 1997-ben létrehozott ösztöndíjprogramját, amelynek célja a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányainak támogatása. A programnak minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú a kedvezményezettje. Mindezeken felül tavaly karácsonykor az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtését is jelentős összeggel támogatta az MKB Bank.

 

Legolvasottabb cikkeink