• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jelentős összeggel támogatták a kórházakat a palackvisszaváltók

Hírek MA 06:13 Forrás: Weborvos
Jelentős összeggel támogatták a kórházakat a palackvisszaváltók

A MOHU fél évvel meghosszabbította a jelenleg futó adományozási program határidejét, így a három gyermekkórház tovább lesz támogatható.

A kötelező visszaváltási rendszer júliusi élesedése óta eddig több mint 57 millió forint gyűlt össze gyermekgyógyászati intézmények támogatására. A MOHU fél évvel meghosszabbította a jelenleg futó adományozási program határidejét, lehetővé téve, hogy még többen részt vehessenek a jótékony célok elérésében - tudatták közleményben.

Az italcsomagolások kötelező visszaváltási rendszerében (DRS) 2024-ben a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, a Bethesda Gyermekkórházat és a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját támogathatják a fogyasztók. A felajánlásokból ezidáig több mint 57 millió forint gyűlt össze, amelyet az adománygyűjtés lezárultával juttat el a MOHU a kórházakhoz.

Az együttműködés eredetileg egy évre szólt volna, ám mivel a rendszer élesben a türelmi  időszakot követően csak júliusban indult el, ezért a MOHU fél évvel, 2025. júliusáig meghosszabbította az adományok beérkezésének határidejét.

Az intézmények képviselői a MOHU-val közös október harmadikai sajtótájékoztatón arról is nyilatkoztak, hogy melyik intézet mire szánná az adományokból összegyűlt összeget. 

Dr. Nagy Anikó Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa elmondta: “Magyarország legnagyobb gyermekellátó kórháza vagyunk, a gyermeksürgősségi és baleseti ellátás országos központja, ahol évente 500 000 gyermek ellátása és 2 millió beavatkozás történik. Az ország egész területéről a nap 24 órájában ideérkező életveszélyes és súlyos betegek legmagasabb szintű gyógyításához a legmodernebb technika folyamatos fejlesztése szükséges. A támogatással egy új digitális korszakba kívánunk lépni, ahol a gyermekek érdekében a világon elérhető tudást be tudjuk vinni a műtőkbe, az orvosainknak lehetővé tudjuk tenni a csúcskonzultációkat hazai és nemzetközi specialistákkal, valamint kimondottan a gyermekek részére fejlesztett gyors, csökkentett sugárdózisú, magas képminőségű CT beszerzéséhez szeretnénk segítséget kérni.

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a befolyt adományokat több fejlesztési projektre kívánja fordítani. Dr. Velkey György János főigazgató szerint az intézmény célja, hogy a modernizáció és bővítés által még magasabb szintű ellátást biztosítsanak. “A felajánlásokból szeretnénk az országos epilepszia központunkban egy új ambulanciát kialakítani, az országos égéscentrumunkat korszerűsíteni, a sport trauma központunk eszközparkját fejleszteni és egy fájdalomterápiás szobát kialakítani. Hibrid személyautókat is vásárolunk majd, hogy a kis betegeinket a két telephelyünk között tudjuk szállítani.” – részletezte a főigazgató.

„A tavalyi évben csaknem 20 ezer fekvő, a járóbeteg-szakrendeléseken pedig mintegy 150 ezer esetet láttunk el” – mondta dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes. „Európa egyik legrégebb óta működő gyermekgyógyászati intézményeként, a legsúlyosabb gyermekbetegségek országos centrumaként és hazánk egyik legnagyobb gyermeksebészeti központjaként fontos az eszközparkunk folyamatos fejlesztése és modernizálása, ezért a támogatásokból az úgynevezett kulcslyuksebészeti beavatkozásokhoz szükséges laparoszkópos tornyot és a műtői környezetben alkalmazható képalkotó készüléket szeretnénk beszerezni” – tette hozzá az igazgató.