• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jól sikerült az egészségpénztár jótékonysági akciója

Hírek MA 09:43 Forrás: Weborvos
Jól sikerült az egészségpénztár jótékonysági akciója

A nagy népszerűségnek örvendő gyűjtés két héten belül már 16 intézmény, több, mint 600 gyermekének teremtett lehetőséget új élmények szerzésére.

A Prémium Egészségpénztár az elmúlt években több jótékony gyűjtést is meghirdetett. Így tagjai segítségének köszönhetően évekig támogatta a Bethesda gyermekkórházat, tavaly pedig a beteg gyerekeknek terápiás foglalkozásokat tartó Mosoly Alapítványt. A Pénztár idén júniusban az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom Világjegy projektjéhez csatlakozott és nem várt lendülettel pár nap alatt összegyűjtötte az első négy intézmény kirándulására valót. Így a mélyszegénységben élő óvodás, iskolás vagy otthonban nevelkedő kicsiknek és nagyoknak válhatott valóra az álma, hogy egy napra eljuthassanak a közeli állatkertbe, strandra vagy épp moziba - tudatták közleményben.

A nagy népszerűségnek örvendő gyűjtés két héten belül már 16 intézmény, több, mint 600 gyermekének teremtett lehetőséget új élmények szerzésére. Ez a szám augusztus végére csak tovább nőtt.

- Szívesen csatlakozunk jó ügyekhez, a hátrányos helyzetben élő gyerekek testi, lelki egészsége valóban odafordulást érdemel. Szerencsére meg is tehetjük, hiszen közel 350 ezer pénztártagunk van és sokuk nyitott arra, hogy támogatóként lépjen fel - mondta el Pataki Tímea, a Prémium Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. - Jelen gyűjtés keretében a tagok egy fagyi árával (600 Ft), egy belépőjeggyel (3000 Ft), valamint az útiköltséghez való hozzájárulással (6000 Ft) támogathatták a tanodákat, óvodákat vagy nevelőotthonokat. Rengeteg fagyi gyűlt össze és nagyon sok belépőjegy az útiköltséggel együtt, aminek nagyon örülünk. Nekünk is jó érzés, ha segíthetünk és ugyanúgy drukkolunk, hogy még egy intézmény még egy csapat gyereke elmehessen kirándulni - lehet első alkalommal a kicsik életében. Pénztárunk korábban is szervezett gyűjtési akciókat, vagy ajánlott fel irodai eszközöket, bútorokat, sőt, szaktudást is. A Prémium lelkes kollégái most épp a mozgalom egyik ovijába készülnek kerítést festeni.  

A kérdésre, miért pont erre a mozgalomra esett a választás, Pataki Tímea elmondta, tudatos volt a választás. Ez alkalommal (is) mi kopogtattunk, hogy ha szeretnék, itt vagyunk. Példa értékűnek láttuk mindazt, amit az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom képvisel és ahogyan azt képviseli. Van egy áttekinthető adományozási rendszerük, közel 1200 listázott rászoruló intézménnyel, akik pályázat útján jelentkezhetnek a kirándulásokra és az egyéb programokra. A mozgalom indulásakor a fő vonal még a ruhák és használati eszközök biztosítása volt a különböző korú gyerekek számára. A szervezetet ugyanis egy fiatal anyuka, Barát Hella hozta létre mindössze azért, hogy ő és más anyukák leadhassák gyerekeik ruháját olyan rászorulóknak, akiknek ez valóban jól jön. Innen indult az egész. Szerintünk ő sem gondolhatta, hogy hiánypótló kapocs lesz az intézmények és az adományozók között. A többi projekt, pl. kirándulások vagy a gyermekek zenei élményének biztosítását célzó koncert alap csak ezután jött.

A kirándulások késő őszig kitartanak, azután Pénztárunk a koncert alap javára gyűjt. Az őszi, de különösen a téli időszak beköszöntével az intézmények már nem a gyerekeket viszik az élményhez, hanem az élményt hozzák inkább a gyerekekhez. Különösen a karácsonyi időszakban, a Mikulás műsoroknál és a karácsonyi műsoroknál van ennek jelentősége. Itt úgy gondoljuk, hogy talán a nevelőotthonokban élők lesznek a legérintettebbek. Jövőre reményeink szerint pedig ismét kirándultatunk, hogy még több gyereknek lehessen egy csodálatos napja!

Rendkívül inspiráló találkozni így az emberi jósággal, azokkal az emberekkel, akik egy számukra hiteles forrásból érkező felhívásra reagálva figyelmükkel és a pénzükkel is támogatják a missziónkat és értékelik az átláthatóságért tett igyekezetünket. Mert a lehető legközvetlenebbül tudunk adni így a nélkülöző kicsiknek. Azok a gyerekek, akiknek a szülei az alapvető ruházatot és élelmiszereket sem tudják biztosítani nekik, nem is álmodhatnak arról, hogy valaha befizetik őket egy kirándulásra. A sok-sok fagyinyi támogatásnak köszönhetően több száz gyereket fizettek így be életük kirándulására az adományozók - mondta el Barát Hella, az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom vezetője.

Én őszintén hiszem, hogy ennek az odafordulásnak nem csak rövidtávú eredményei vannak. Ahogy a projektünk elnevezése is utal rá, a világjeggyel tényleg kaput nyithatunk a világra a mélyszegénységben élő gyerekek számára. Ezekkel az élményekkel motiválhatjuk, inspirálhatjuk őket egy szebb életre azzal, hogy a pedagógusaik megmutathatják számukra azt, hogy a világ sokkal több, szebb, nagyobb, mint az ő mindennapi, nélkülöző életük az egyetlen, ovi-otthon, iskola-otthon útvonalukon.