• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Jön az első Országos Egészségügyi Karriernap hallgatóknak

Hírek 2019.03.01 Forrás: Weborvos
Jön az első Országos Egészségügyi Karriernap hallgatóknak

A Semmelweis Egyetem megnyitja eddig csak saját hallgatói számára elérhető rendezvényét.

A Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje ad otthont március 23-án a felsőoktatásban, egészségügyi képzésben tanuló hallgatóknak szervezett I. Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörzének. A tavalyi pozitív visszajelzésekre alapozva idén a Semmelweis Egyetem megnyitja eddig csak saját hallgatói számára elérhető rendezvényét. A végzősök és végzéshez közel állók  nemcsak széles kiállítói kínálattal találkozhatnak, de az összes nagyobb egészségügyi szakra speciálisan szabott előadásokban, beszélgetésekben is bővelkedik a program - adta hírül a rendezvény főszervezője, a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága.

A minden főbb magyar egészségügyi képzőhely számára nyitott eseményen a felsőoktatásban tanuló hallgatók tájékozódhatnak a jelenleg elérhető álláslehetőségekről, kérdezhetnek a kitelepülő intézmények képviselőitől, valamint előadásokat és szakmai beszélgetéseket hallgathatnak meg fiatal, friss tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől.

A személyre szabott programok keretében az összes nagyobb egészségügyi szak számára olyan program készül, ahol a résztvevők az adott szakágban dolgozó, volt hallgatóktól kérdezhetnek. A sikeres, fiatal pályakezdők friss, hiteles tapasztalattal rendelkeznek, és jó rálátással bírnak a közvetlenül egyetem utáni évek kihívásaira, azok megoldásaira. Rajtuk keresztül az egyetemisták pontosan olyan információkat kapnak, amelyek az ő végzettségüket, az ő jövőjüket érintik. A karoknak, szakoknak külön-külön szervezett előadások, beszélgetések hamarosan részletesen elérhetők lesznek a rendezvény honlapján.

Az állásbörzére több mint 40 intézmény jelezte részvételi szándékát, országszerte számos kórház, állami- és magánintézmény keresi itt leendő munkatársait. A Nagyvárad téri Elméleti Tömb aulájában felépített standoknál az ő képviselőikkel beszélgethetnek a hallgatók. Tekintettel az évről évre fokozódó egészségügyi munkaerőhiányra, egyre nagyobb a verseny a jó és hosszú távon megtartható munkaerőért – ezért egyre több intézmény kínál kiegészítő juttatást és támogatást a munkaerőpiacra kilépő végzetteknek. Ezen ajánlatokról, valamint az adott intézménynél elérhető állásokról tájékozódhatnak az ide látogatók, illetve feltehetik általános kérdéseiket egy kórházi vagy éppen szakrendelői, patikai, országos háttérszervezeti stb. munkaviszony kapcsán, megismerhetnek olyan lehetőségeket, melyekre eddig talán nem is gondoltak majdani elhelyezkedésüket tervezve. A kitelepülő intézmények listáját hamarosan szintén közzéteszik, így a hallgatók célzottan kereshetnek köztük akár szakterület, akár földrajzi elhelyezkedés szerint.

Az I. Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken lehet megtenni.

Legolvasottabb cikkeink