• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jót tettek e véradásnak a hírességek

Hírek Forrás: Országos Sajtószolgálat

Két hónap alatt háromezerrel több véradót szólítottak meg a hírességek - közölte a Vöröskereszt.

Sikeres volt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Lola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György szereplésével indított véradótoborzó kampánya. A vizsgált időszakban 3000-rel több véradó jelent meg a tavalyi év azonos időszakához képest, a megjelentek közel fele először adott vért életében.

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó! – ezt a jelmondatot tűzte zászlajára négy ismert ember. Lola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György a társadalmi szerepvállalás egyik legfontosabb és legnemesebb formájára, a véradásra hívta fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat téli véradótoborzó reklámfilmjében és annak rádiós változatában. A véradótoborzó reklámfilm sikerét igazolja, hogy a kampányt követő két hónapban közel 3000 fővel többen jelentkeztek véradásra 2010 azonos időszakához képest, és ebből 1366-an voltak azok, akik először adtak vért. Az első véradók között 60 százalékkal volt több a nő, mint a férfi.

Megyei szinten a fővárosban és Fejér megyében emelkedett a legnagyobb mértékben a véradók száma. Budapesten 743 fővel jöttek el többen vért adni a tavalyi év azonos időszakához képest.

A véradás-spotok 2011. január 24. – 2011. február 28. között a nagyobb kereskedelmi és közszolgálati tévé- és rádiócsatornákon voltak láthatók, hallhatók. A médiumok mindegyike kedvezményesen bocsátotta rendelkezésre sugárzási idejét.

A kampány arcai, valamint a narrátor, László Zsolt színművész is önkéntes alapon vállalták a szereplést. 2011 az önkéntesség európai éve, így külön öröm az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt számára, hogy ismert és elismert emberek – akik maguk is véradók – önként vállalták, hogy tehetségüket, elért eredményeiket és sikereiket felhasználva népszerűsítsék a véradást.

Közeleg a nyár a szabadságolások időszaka, ilyenkor különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. A Magyar Vöröskereszt a hétköznapok mellett, a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így többek közt az EFFOT, VOLT és Sziget Fesztiválon is. Ezenkívül júliusban, minden csütörtökön véradás lesz a Magyar Vöröskereszt Székházában (1051 Budapest, Arany János u. 31.).

A lakóhelyhez legközelebbi véradások helyszíneiről és időpontjairól a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.