• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

 • egynapos sebészet
  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

Jótékonysági árverés a transzplantált gyermekekért

Hírek 2019.05.20 Forrás: Weborvos
Jótékonysági árverés a transzplantált gyermekekért

Idén összesen 51 festmény, grafika, fotó, porcelán kerül kalapács alá, hogy az árverés segítse a gyerekek táboroztatását.

Május 21-én 18:00 órakor az SCH-Galéria kiállítótermében neves kortárs képzőművészek alkotásaiból negyedik alkalommal rendez árverést a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet. Az árverésből befolyó pénzt teljes egészében a szervátültetett gyermek 16. nyári élményterápiás-rehabilitációs táborozására fordítják.

Börcsök Enikő színművésznő és párja, Tóth József festőművész évek óta önkéntesként segítik a Transzplantációs Alapítvány munkáját, két éve Enikő az alapítvány egyik kurátora is. 2016-ban művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a  műtárgyakat, a befolyt pénzből pedig közel száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

A 2016, 2017 és 2018 évi sikeres aukciók után újabb és újabb művészek jelentkeztek felajánlásaikkal.

Idén összesen 51 festmény, grafika, fotó, porcelán kerül kalapács alá, hogy az árverésen befolyt pénzből ismét a szervátültetett- és szervre váró gyermekek táborozását segítsék.

Az aukción ismert kortárs művészek – többük Munkácsy Mihály díjas –  alkotásaira lehet licitálni, így például a teljesség igénye nélkül: Aknay János, Baksai József, Bereznai Péter, Bernát András, Bihon Győző, Dévényi Mónika, efZámbó István, Gerlóczy Sári, Tóth József, Ujj Zsuzsi,  Veres Ágota, Verebics Ágnes és Kati, Vincze Ottó, Wahorn András, Neogrády Antal.

Hatalmas összefogás, segítőkészség tapasztalható a negyedik aukció esetében is. A kiállításnak/aukciónak az SCH-Galéria (Bp. VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 37.) ad térítésmentesen helyet, a műtárgyakat az SCH Galéria tulajdonosa Scheffer Ferenc barátságból fotózta le a katalógus készítéséhez, a katalógust a Pharma Press nyomda ingyen készítette el, az árverést Oltai Kata művészettörténész (Feri Galéria) szintén térítésmentesen bonyolítja le.

A teljes egészében adományokból fenntartott, 28 éve működő Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért egyik legfontosabb programja az egyhetes „Mi is nyaralunk” elnevezésű tábor. A 2004 óta minden évben megrendezett táborban rekreációs programokkal segítjük a szervátültetésen átesett gyerekek közösségi életbe való sikeres visszatérését: csoportos beszélgetésekkel, sok sporttal, kalandparkkal, motorozással, együttes játékkal. Fontosnak tartjuk, hogy az érintett családok mielőbb felismerjék, hogy gyermekeik a súlyos és gyakran hosszú évekig tartó betegség után, a sikeres szervátültetésnek köszönhetően újra teljes értékű életet élhetnek. Az árverés részleteiről itt tájékozódhat

Az árverés katalógusát itt éri el

Legolvasottabb cikkeink