• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Keresik Magyarország Cukormentes Tortáját

Hírek Forrás: Weborvos

Egy desszert hamarosan már hivatalosan nem nevezhető diabetikusnak, mert ez a fogalom július 20-tól megszűnik.

Kötényt öltöttek magukra a hírességek – (Erős Antónia, Mautner Zsófi, Vadon Jani és Jókuti András), akik a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, Bechmann György irányításával egy hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertet alkottak. Ez az édesség ma még diabetikusnak is nevezhető, de július 20-tól megszűnik ez a fogalom. A cukorbetegek a tápértékjelölésből és bizonyos tápanyag-összetételre vonatkozó állításokból (pl. alacsony cukortartalmú, cukormentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz) tájékozódhatnak egy adott élelmiszer szénhidrát- és cukortartalmáról.

Fontos ezzel tisztában lenniük a cukrászoknak is, akik az alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyén elindulnak. Június 15-ig az ország bármely cukrászdája pályázhat, akár több tortával. Idén is csak egészséges tortarecepteket vár a zsűri, azaz fehér liszt, és hozzáadott cukor nélkül készült tortákét. Nyáron pedig startol a háziverseny is hobbicukrászoknak.

A mai tájékoztatón az alapítvány idei programjairól is szó esett. 3 éve indították el „Belevalók" néven ingyenes képzésüket pedagógusoknak, hogy felkészítsék őket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. Ma Magyarországon gyakori, hogy nem veszik fel a cukorbeteg gyereket óvodába, illetve iskolai ellátásuk körül is sok a kérdőjel. A „Belevalók" indulása óta 25 oktatást tartott az alapítvány, melyen 2000 pedagógus szerzett ismereteket a cukorbeteg gyermekek gondozásáról. A program már harmadik éve része az ELTE hivatalos képzési programjának is.

A már hagyományos Cseppont Patikahetek újdonsága, hogy idén az akció időtartama két hét lesz. Ennek keretében május 17-31. között a már megszokott vércukor-, vérnyomás-, koleszterinmérés mellett 27%-os mérőeszköz és 5%-os tesztcsík akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával ellátott Cseppont Patikákban. Ingyenes szűrésekre is ad lehetőséget az alapítvány: az Egyszer Élünk Körút már elindult, a sárga sátrak jelen lesznek ismert gasztro-fesztiválokon és családi napokon, bárki megméretheti vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány küldetését idén egy új partner, is támogatja, mely névadó szponzora az alapítvány nyári rendezvényének, a "MetLife - Egy Csepp Figyelem családi egészségnap és jótékonysági golfversenynek", valamint egész évben rizikószűréssel lesz ott az Egyszer Élünk körút kiemelt állomásain. A jótékonysági golfverseny hírességek és népszerű sportolók jelenlétével június 18-án, a tatai Old Lake Golf Club-ban lesz. Az alapítvány ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot pedig november 13-án rendezi neves fellépőkkel.