• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ki 2013 egészségügyi kommunikációs szakembere?

Hírek Forrás: Weborvos

Egészségügy, egészségipar, marketing és kommunikáció: tájékoztatás vagy valami más.

A címben feltett kérdésre a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XVII. Országos Konferencia megnyitóját követő ünnepség ad majd választ. A díjakat Jóbai Zsolt, a Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület elnöke adja át.

A NEEK céljaként az egészségügy és az egészségipar - gyógyszer, gyógyászati segédeszköz és orvostechnikai eszközök stb. gyártói és forgalmazói - területén dolgozó marketing-, public relations-, reklám- és más szakembereknek az egészségügyre specializált együttműködését kívánja megvalósítani.  Fontosnak tartja, különösen az egészségügy jelenlegi helyzetében, hogy ezen szakterületek - együttműködve a szakágak oktatási, érdekvédelmi szervezeteivel - kerüljenek mind nagyobb súllyal figyelembe vételre a lakosság tájékoztatásában, új egészségügyi rendszerek kidolgozásában és bevezetésében. Lehetőségeik a hazai egészségügy helyzetének és állapotának részletes feltárásában való részvételtől, a rendszeres adatgyűjtésig és ismeretterjesztésig, prevenciós projektek kidolgozásában és megvalósításukban való részvételig, az oktatáson át bármit felölelhet.

Külön figyelmet kívánnak fordítani az Európai Unió, Egyesületük profiljába tartozó irányelveinek hazai összhangjára, a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és orvostechnikai eszközök ismertetése lehetőségeinek kibővítésére, kommunikálására.

E célok elérése érdekében hirdette meg az Egyesület a díjat, amelyre öt pályázat érkezett.

A 2014. február 20-21-én megrendezésre kerülő esemény az egészségügyi és egészségipari kommunikációs ágazat hagyományos seregszemléje, amelyet az eddigiek nyomdokain haladva az Egészségügy + Üzlet internetes portál rendez. A konferencián és a konferenciával lehetőséget kívánnak biztosítani ahhoz, hogy az egészségügy és az egészségipar területén dolgozó, a témakör iránt érdeklődő szakemberek közvetlenül is információkat és tájékoztatást kapjanak az őket érintő kérdésekről elméleti és gyakorlatorientált megközelítésben egyaránt.

A 18 előadás mellett a konferencia két napján egy-egy kerekasztal is megrendezésre kerül. A február 20-án 10:15-12:00 közöttinek címe: 2010-2018 Magyarország egészségügye, trendek, várakozások. A felkérést eddig elfogadó résztvevők: Dr. Czinege Imre (DK), Dr. Kökény Mihály (MSZP) és Dr. Nagy Kálmán (KDNP). Moderátor: Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő (MediaCity Magyarország Kft., Figyelő).

A február 21-én 09:00-10:00 között megrendezésre kerülő kereakasztal-beszélgetésnek 2010-2018 Magyarország egészségipara, trendek, várakozások a címe. A felkérést eddig elfogadó résztvevők: Csató András elnök (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete) és Hornyák László elnök (Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége). Moderátor: Haiman Éva újságíró (Világgazdaság).

Még több információ a konferenciáról itt