• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kivándorlás, egészségügy, korrupció a parlamentben

Hírek Forrás: MTI

Trükkösen valósult meg az azonnali forrásjutattás az ágazatnak, mert közben a rokkantellátásból és a gyógyszertámogatásokból vettek el pénzt.

Néma felállással emlékeztek meg a szentpétervári robbantás áldozatairól a képviselők kedden az Országgyűlésben. A napirend előtti felszólalások között szó volt a kivándorolt fiatalokról, az egészségügyről, a korrupcióról.

LMP: 450 ezer fiatal élhet tartósan külföldön
Hadházy Ákos, az LMP képviselője arról beszélt, hogy bár a Központi Statisztikai Hivatal 2013 óta "felháborító módon" nem ad ki adatot a külföldre emigrálók számáról, az LMP számításai szerint a 20-40 éves korcsoportból 450 ezren élhetnek tartósan külföldön. Hozzátette: ezt abból számolták ki, hogy az elmúlt hat évben 78 ezer kisbaba született külföldön, ami az összes gyermekszületés 15 százalékát jelenti. Szerinte a külföldre költözés oka a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság, a korrupció, és az, hogy a kormány nem polgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a balti és a közép-európai országokkal összehasonlítva Magyarországon jóval kisebb, 6 százalék körüli a külföldön tartózkodó fiatalok aránya, míg Litvániában ez 18,9 Romániában 17,5, Lettországban 17,1, Bulgáriában 16,5, Lengyelországban pedig 11,5 százalék. Hangsúlyozta: Magyarországon igenis politikai stabilitás van, egy stabil pártszövetség irányítja az országot 2010 óta, és a kormány támogatja az itthoni családalapítást, többek között a családi adózással, a gyes kiterjesztésével, bölcsődék és óvodák építésével és a csokkal.

MSZP: hét éve sikertelen a kormány egészségügyi politikája
Szakács László, az MSZP képviselője arra szólította fel a kormányt, hogy keressék meg az elmúlt hét év sikertelen egészségügyi politikájának felelőseit. Szerinte ugyanis trükkösen valósult meg az azonnali forrásjutattás az ágazatnak, mert közben a rokkantellátásból és a gyógyszertámogatásokból vettek el pénzt, valamint nem alakították át a finanszírozási rendszert, az államosítással pedig burkolt forráskivonás hajtottak végre.

Hozzátette: továbbra is csak álom, hogy 15 perc alatt kiérjen a mentő, és a sürgősségi osztályokon is órákat kell várni, mert nincs megfelelő számú szakember, míg a háziorvosi praxisok közül 287 betöltetlen.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a szocialisták egyhavi bért elvettek az egészségügyben dolgozóktól, megszüntettek 16 ezer kórházi ágyat és elbocsátottak 6 ezer egészségügyi dolgozót, valamint vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak bevezetni. A mostani kormány ezzel szemben többletforrások segítségével 70 ezerről 30 ezerre csökkentette a várólistákat, állami kézbe vette az egészségügyi intézményeket, valamint fejlesztésekre 500 milliárd forintot, épületek felújítására több mint 300 milliárdot, eszközparkra és műszerekre pedig 104 milliárdot költött. Emellett - folytatta - a kormány életpályamodellt indított, béremelést hajtott végre, a sürgősségi osztályoknak kétszeres finanszírozást biztosított, a mentőautók felét lecserélte, a háziorvosi ellátás ügyében pedig rezidenstámogatási programot és praxispályázatokat kezdeményezett.