• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Korlátok nélkül: elkezdődött az eszközök kiosztása

Hírek 2019.03.22 Forrás: Weborvos
Korlátok nélkül: elkezdődött az eszközök kiosztása

Megkezdődött az infokommunikációs akadálymentesítést segítő alapeszközök szétosztása a sikeresen pályázóknak.

Több száz mozgáskorlátozott, illetve kommunikációjában akadályozott személy jelentkezett eddig a MEOSZ „Korlátok nélkül” című infokommunikációs akadálymentesítést segítő pályázatára, mely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése című, EFOP-1.1.5-17-2017-00004 jelű projektje keretében országosan 600 súlyosan mozgáskorlátozott személy infokommunikációs akadálymentesítését tűzte ki célul, annak érdekében, hogy könnyebbé tegye a közügyek intézését, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, elősegítve ezzel a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. A 728, 24 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló projekt keretében az eddig sikeresen pályázók körében megkezdődik az infokommunikációs akadálymentesítést szolgáló alapeszközök szétosztása. Elsőként 2019. március 21-én Hatvanban és Egerben került sor rá - tudatta közleményében a szövetség.

Az eddigi sikeres pályázók az elkövetkezendő hetekben kapják meg azokat az alapeszközöket, amelyek hozzájárulnak az önrendelkező életük kialakításához. Az országban húsz szolgáltatási pontot hoztunk létre, melyek összekötik az infokommunikációs eszközöket használó mozgáskorlátozott embereket a közszolgáltatást végző szakemberekkel, és ide kapcsolódnak a sorstársi mentorok is. A sikeres pályázók - folyamatos támogatás mellett – megtanulják használni a személyre szabott eszközöket a mindennapi ügyintézésük során, melyben a mentorok lesznek a segítségükre.

Mentoraink közreműködésévek 2019. március 21-től kezdjük eljuttatni az eszközöket a pályázatban résztvevőkhöz. A laptopok és tabletek a szükséges programokkal és jogosultságokkal feltelepítve kerülnek a mentoráltakhoz, akiket a személyes találkozó során munkatársaink is segítenek az eligazodásban és a használatban. A későbbiekben a mentoraik lesznek a segítségükre, akik a projekt keretében korábban szakmai felkészítésen és oktatáson vettek részt. További segítség lesz számukra az az akadálymentes, könnyen kezelhető honlap is, ahol a különböző eszközök, programok és applikációk napi használatához szükséges információk találhatók, valamint a mentorok és helpdeskes kollégáink távsegítségként elérhetőek lesznek. Az eszközök szétosztása előreláthatóan április végéig tart - írták.

Legolvasottabb cikkeink