• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kreditpontos képzés a startoló praxisközösségekről

Hírek 2021.02.16 Forrás: Weborvos
Kreditpontos képzés a startoló praxisközösségekről

Milyen teendőik lesznek a háziorvosoknak ahhoz, hogy a praxisközösségek részeivé váljanak?

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ kreditpontos továbbképzést indít a bevezetésre kerülő praxisközösségi rendszerről 2021. március 5- én. Hogyan újul meg a háziorvosi alapellátás makro és mikro szinten? Milyen teendőik lesznek a háziorvosoknak ahhoz, hogy a praxisközösségek részeivé váljanak? Hogyan tudnak felkészülni a NEAK finanszírozásra történő átálláshoz, a közös cég alapításához és a gazdálkodáshoz? Ezekre a kérdésekre is választ ad a három hétvégén zajló képzés.

A praxisközösségek hazai és nemzetközi elméletének és gyakorlatának ismert szakértője, Dr Sinkó Eszter a koordinátora a „Parxisközösség a gyakorlatban” című, Oftex adatbázisban is elérhető képzésnek.

A háziorvosi alapellátást gyökeresen megváltoztató rendszer megismertetését tűzték ki célul a szervezők. Azt is bemutatják a résztvevőknek, hogy milyen változásokat hoz a háziorvosok életében az átalakítás és milyen lépéseket kell megtenniük ahhoz, hogy a jogszabályoknak megfelelően megtalálják a maguk számára legkedvezőbb gazdasági, jogi és finanszírozási megoldásokat. Felkészülési lehetőséget biztosítanak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozásra történő átálláshoz, a közös cég alapításához és a gazdálkodáshoz, finanszírozási ismeretekkel, üzleti terv készítésével és kontrolling alapismeretekkel. Gyakorlati ismereteket nyújtanak a praxisközösségek megalapításához és működtetéséhez a már működő praxisközösségek tapasztalatai alapján.

Az előadók a hazai praxisközösségi programokban meghatározó szerepet vállaló orvosok, közgazdászok és finanszírozási szakértők lesznek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, az Országos Kórházi Főigazgatóságról és az Egészségügyi Szakmai Kollégium illetékes tagozatától.

Mindazok jelentkezését várják, akik az alapellátásban képzelik el a jövőjüket és szeretnék mélyrehatóan megismerni a praxisközösségek működését. A szakmai program 20 kreditpontra minősített, az egészségbiztosítás, egészségügyi szervezés és a háziorvostan területén szakmai pontszámként elszámolható. A 27 órában zajló képzés 3 hétvégén másfél napot vesz igénybe, majd vizsgával zárul. A tanfolyam a járványügyi helyzet miatt távoktatásban, online valósul meg, a díja: 48.000 Ft.

A jelentkezési határidő: 2021. február 22.

További információ és jelentkezés