• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lehet egészségesebb, ami boltban kapható

Hírek Forrás: Weborvos

Kevesebb só, cukor, zsír, adalékanyag, nátrium-glutamát, viszont több információ és felelős reklám.

Az ÉFOSZ napjaink legkritikusabb, egészséges táplálkozással összefüggő kérdéseiben – mint a só, a zsír, a kalória, a transzzsír vagy éppen a felelős reklámozás – fogalmazott meg vállalásokat a hazai élelmiszergyártók számára. A szövetség emellett felkérte azokat a szervezeteket, amelyeknek elsődleges fontosságú, hogy iparági szinten járulhassanak hozzá a magyar fogyasztók sokszínű és kiegyensúlyozott táplálkozásához, egészségi állapotuk javításához, ösztönözve őket az aktív életmód megvalósítására, hogy lépjenek be az összefogásba, melynek kezdeményezés szakmai partnere a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárkamara. A mai napon több mint 70 önkéntes vállalást jelentett be az elsőként csatlakozó partnerek – szervezetek és vállalatok – részéről az ÉFOSZ.

„Az „Élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért – tegyünk együtt érte!" nevű kezdeményezéssel az ÉFOSZ célja az, hogy folyamatosan, minél nagyobb számban csatlakozzanak hozzánk azok az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások, amelyek egyetértenek e fontos céllal és készek termékeiket fejleszteni annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legkorszerűbb táplálkozási ajánlásoknak" – mondta Éder Tamás, az ÉFOSZ elnöke. „Az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előmozdítása, valamint a népegészségügyi mutatók javítása kizárólag valamennyi érintett közreműködésével, társadalmi összefogással lehetséges" – emelte ki a szervezet elnöke a szövetség közleményében.

„A népegészségügyi mutatók alakulása számos tényező függvénye, ezek közül az egyik összetevő az egészséges életmód, ennek fontos eleme a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ez utóbbi megvalósulása az üzletekben megvásárolható élelmiszerek és az otthon, vagy a közétkeztetésben elkészített ételek minősége mellett nagyban függ az elfogyasztott mennyiségtől is" – hangsúlyozta a kezdeményezést szakmailag támogató Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke, Kubányi Jolán. Az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előmozdítása, valamint a népegészségügyi mutatók javítása kizárólag valamennyi érintett közreműködésével, társadalmi összefogással lehetséges.

A kezdeményezés honlapján az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a felhívásról, a csatlakozás feltételeiről és módjáról, illetve a megtett több mint hetven vállalásról, amelyet az ÉFOSZ felhívásához elsőként csatlakozó gyártók és szervezetek tettek.