• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Leitner György a Diagnoscan Magyarország élén

Hírek Forrás: Weborvos

A multikulturális környezetből fakadóan új rendszerek kialakítására, felépítésére van szükség.

Az elmúlt időszakban a Diagnoscan Magyarország és anyavállalata, az Affidea csoport dinamikus fejlődésen ment keresztül. A fejlődésből fakadóan elérkezett az idő a cég életében, hogy a vezetői feladatokat és az orvos-szakmai feladatokat külön válasszuk, ezzel biztosítva, hogy mindkét terület megerősített fókuszt kapjon - tudatta a cég közleménye.

2015. szeptember 1-től a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatói teendőinek ellátására Leitner György kapott megbízást. Dr. Kardos Lilla, a cégen belül újonnan kialakított pozícióban, vezető orvosigazgatóként, a menedzsment tagjaként folytatja munkáját.

Leitner György az elmúlt húsz évben egészségipari vállalatoknál dolgozott vezetőként. Multinacionális környezetben szerzett tapasztalatai, szaktudása, vezetői kvalitásai új lendületet adnak cégünknek a további fejlődéshez, a piaci pozíciónk további erősítéséhez.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatom a Diagnoscan Magyarország és anyavállalata, az Affidea cégcsoport csapatához. Nagyon izgalmas időszakban tehetem ezt meg, hiszen az Affidea csoport és ezzel együtt a Diagnoscan Magyarország olyan életciklusba lépett, ahol megnövekedett méretéből, a multikulturális környezetből fakadóan új rendszerek kialakítására, felépítésére van szükség. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az országok közötti kapcsolatok, a tudásmegosztás, a regionalizálódás. Eddigi tapasztalataim segíthetnek ebben a folyamatban. Célom, hogy az elmúlt években felépített erős alapokra támaszkodva új lendülettel haladjunk tovább. Szeretném, ha a jövőben a Diagnoscan Magyarország tovább erősítené piaci pozícióját, valamint hogy úttörő legyen a legújabb technológiák, vizsgálati módszerek magyarországi bevezetésében, és a magyar egészségügy megkerülhetetlen szereplőjévé váljon. Mindezt csak erős orvos-szakmai kontroll alatt sikerülhet elérni, melyhez garanciát nyújt az újonnan létrehozott orvosigazgatói pozíció." – hangsúlyozta Leitner György.

Dr. Kardos Lilla 2015. szeptember 1-étől a Diagnoscan Magyarország orvosigazgatói pozícióját tölti be. Új munkakörében hazai egészségügyi ellátással kapcsolatos projekteket koordinál majd, a nemzetközi szakmai csapat részeként szorosan együtt dolgozik a MAB (Orvosi Tanácsadó Testület) és a Medical Council-lal (Orvos Tanács) és részt vesz nemzetközi szakmai projektekben.

„Kihívásokkal teli, sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Az elmúlt 9 évben a vállalat igen jelentős fejlődésen ment keresztül, komoly pozíciót szereztünk a magyar egészségügyi piacon. A növekedéssel azonban megsokszorozódtak a feladatok is. Egyre távolabb kerültem eredeti szakmámtól és idén januárban merült fel bennem először, hogy szeretnék ehhez visszatalálni. Szerencsés, hogy az elképzeléseim egybeestek az Affidea piaci törekvéseivel. Új pozíciómban újra eredeti hivatásom, a radiológia felé fordulhatok és a továbbiakban a magyarországi vállalat orvos-szakmai fejlesztésére tudok összpontosítani annak érdekében, hogy pácienseink továbbra is a legmagasabb szintű szolgáltatást kaphassák." – mondta Kardos Lilla. 

Leitner György  egészségipari pályafutását egy dél-karolinai gyógyászati segédeszközöket gyártó cégnél kezdte az USA-ban. Ezután egy rövid időszakot követően, melyet a General Electric-nél üzletfejlesztési pozícióban töltött, a gyógyszeriparban helyezkedett el. Előbb a Glaxo gyógyszeripari vállalat marketing menedzsere, majd 1995-től a Smithkline Beecham magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója lett. Ezzel párhozamosan a cég lengyelországi vállalatának ideiglenes vezérigazgatói teendőit is ellátta 2 esztendőn keresztül. 2000-2014 között a GlaxoSmithKline alelnöke és a magyar vállalat vezérigazgatója volt. Az elmúlt két évben a privát tulajdonban lévő, klinikai tápszereket fejlesztő, gyártó és forgalmazó svájci-magyar induló vállalkozás, a Medifood GmbH operatív igazgatói pozícióját töltötte be. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (Corvinus) közgazdaságtanból mesterfokozatot (1987), majd az amerikai Pittsburgh-ben 1991-ben MBA diplomát szerzett.

Dr. Kardos Lilla orvosi diplomáját 1987-ben szerezte a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, ezt követően pályafutását klinikai radiológusként kezdte, majd CT és MRI vizsgálatokra specializálódott, és csaknem 20 évet töltött el ezen a területen. A Diagnoscan Magyarországhoz (akkor még International Medical Center) 1993-ban csatlakozott radiológusként. 2004-ben a szegedi központ (korábban Euromedic Diagnostics Magyarország Kft.) orvos igazgatója lett. Itt két éven keresztül regionális orvosi igazgató munkakört is ellátott, majd 2006-ban kapott kinevezést az Euromedic Diagnostics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójává.