• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lejárt szavatosságú alapanyagok a közétkeztetőnél

Hírek Forrás: MTI

A Nébih a lejárt és nem nyomon követhető élelmiszereket megsemmisítette.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetést végző TS Gastro Kft. ceglédi konyháján több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert talált és foglalt le.

A Nébih szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint várhatóan több százezer forint lesz a bírság. Az albertirsai székhelyű cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek nem találtak problémát.

A ceglédi konyhán az ellenőrzés során a felhasznált élelmiszerek között - elkülönítés vagy megjelölés nélkül - egyebek mellett több mint 80 kilogramm lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt találtak. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kilogrammot.

Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A Nébih a lejárt és nem nyomon követhető élelmiszereket megsemmisítette.