• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Lengyel busz balesete: egy halott, sok sérült

Hírek Frissítve 2020.08.09 Forrás: MTI
Lengyel busz balesete: egy halott, sok sérült

A mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen, 34-en megsérültek.

Az elsődleges adatok szerint hárman - köztük egy öt év körüli gyermek - sérült súlyosabban vasárnap reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál kiemelte: a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen - mondta a szóvivő. Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra.

Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. A balesetben egy ember meghalt, 34-en pedig megsérültek - írták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lengyel utasszállító autóbusz vasárnap reggel fél hét körül tért le az útról és borult árokba az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál.     

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A lengyel utazási iroda pótlóbuszt küldött a meg nem sérül utasokért

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról - közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi  iroda.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember -  44 utas és két sofőr - közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban tett nyilatkozat szerint már Magyarország határához közeledett.

A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski vasárnap reggel közölte: Andrzej Duda megbízta őt, hogy a baleset ügyében kapcsolatot tartson a budapesti lengyel nagykövetséggel. Délután Szczerski a Twitter közösségi oldalán megírta: a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélt telefonon.

"Köszönjük magyar  barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját" - olvasható Szczerski bejegyzésében.

Legolvasottabb cikkeink