• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

LMP: újabb egészségügyi közbeszerzést függesztettek fel

Hírek Forrás: MTI

Az állam kikényszeríti egy, busás haszonnal közvetítő cég bekapcsolását.

Újabb uniós forrásból finanszírozott egészségügyi közbeszerzést függesztett fel a Közbeszerzési Döntőbizottság a múlt héten, miután "primitív és könnyen átlátható módon" próbálták korlátozni a versenyt az ajánlattevők között - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által kiírt pályázat résztvevőiknek 16 kórházba kellett volna hatféle laborgépet szállítaniuk. Hangsúlyozta, hogy a laborgép fogalma nagyon tág, ezért nincs olyan gyártó vagy forgalmazó, amelyik egyszerre gyártaná vagy forgalmazná az összeset. Az állam viszont ezzel a döntéssel szó szerint kikényszeríti, hogy az értékesítési láncba kapcsolódjon be egy úgynevezett "csomagoló cég", amelyiknek nincs más feladata, csak összevásárolja a gépeket, majd azokat busás haszonnal adja tovább - bírált a politikus. Véleménye szerint logikus lett volna megengedni, hogy a pályázók ne az összes eszközre, hanem csupán egy-egy féle laborgépre nyújtsanak be részajánlatot. Az ÁEEK kiírása viszont logikátlanul és érthetetlenül csak azt engedi meg, hogy a jelentkezők az ország egyes régióira pályázzanak, de oda minden gépet le kell szállítaniuk - mondta a képviselő.


Fidesz: Hadházy Ákosnak tisztáznia kell magát!

Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének tisztáznia kell magát - hangsúlyozta a Fidesz csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: újabb uniós forrásból finanszírozott egészségügyi közbeszerzést függesztett fel a Közbeszerzési Döntőbizottság a múlt héten, miután "primitív és könnyen átlátható módon" próbálták korlátozni a versenyt az ajánlattevők között.
Erre reagálva a nagyobbik kormánypárt azt írta, továbbra is várják a választ Hadházy Ákostól: mely külföldi cégek vagy külföldi követségek munkatársaival találkozott az elmúlt hónapokban, továbbá munkatársai találkoztak-e külföldi cég vagy követség képviselőivel.

"Egy parlamenti párt képviselője a magyar parlamentben nem képviselheti egy külföldi cég érdekeit" - írta a Fidesz-frakció, kiemelve: "ez olyan gazdasági lobbitevékenységnek minősül, ami elfogadhatatlan".