• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Magyarország 33 lélegeztetőgépet adományoz Mongóliának

Hírek 2021.07.29 Forrás: MTI
Magyarország 33 lélegeztetőgépet adományoz Mongóliának

A Richter 70 féle gyógyszerrel van jelen a mongol piacon, magyar vállalatok pedig részt vesznek Mongólia állatorvosi oltóanyaggyárának felépítésében.

Magyarország 33 lélegeztetőgépet adományoz mongóliai kórházaknak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Batmunk Batceceg mongol külügyminiszterrel közösen tartott ulánbátori sajtótájékoztatóján, a készülékek átadását követően.

A világjárvány eddigi hullámaiból tanulva Magyarország megteremtette a védekezéshez szükséges, kritikus fontosságú eszközök saját gyártási kapacitását, így például lélegeztetőgépeket is tudunk gyártani Magyarországon, és ennek köszönhetően baráti országoknak is tudunk segíteni - hangsúlyozta a miniszter. Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar lélegeztetőgépek 3 központi klinikára, 9 fővárosi kórházba és 21 megyei központi kórházba kerülnek.

A miniszter leszögezte, hogy a világjárvány Magyarországot és Mongóliát is komoly nehézségek elé állította.

"Sajnos a járványnak nincs vége, éppen támad a negyedik hullám. Ennek letörésének kulcsa a felkészültség" - emelte ki a miniszter, kifejtve, hogy egy ország felkészültségéhez két dolog kell: egyrészt a lakosság beoltása, másrészt az, hogy az egészségügyi ellátórendszer készen álljon.

"Mi Magyarországon mindkettőt teljesítjük. Az Európai Unió leggyorsabb oltási programját hajtjuk végre, a magyar egészségügyi rendszer pedig rendelkezik azokkal a stratégiai eszközökkel, amelyek szükségesek a covidos betegek ellátásához" - mondta a miniszter a mongol fővárosban.

A miniszter kitért arra is, hogy Mongólia is sikeres oltási programot hajt végre, a felnőtt lakosság több mint 60 százaléka be van oltva.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy Magyarország és Mongólia kapcsolatait a kölcsönös tisztelet határozza meg, és bár a két országot földrajzilag nagy távolság választja el egymástól, mégis szoros gazdasági és kereskedelmi együttműködés jött létre. Magyarország azon 6 EU-tagállam egyike, amelynek nagykövetsége van Ulánbátorban - emlékeztetett a tárcavezető.

A miniszter azt is kiemelte, hogy az Eximbank 60 millió dolláros hitelkerettel segíti a magyar-mongol vállalatközi együttműködést. Hozzátette, hogy a tavalyi rendkívül nehéz évben is 19 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, a Richter 70 féle gyógyszerrel van jelen a mongol piacon, magyar vállalatok pedig 57 millió dolláros projekt keretében építik fel Mongólia állatorvosi oltóanyaggyárát, és az elmúlt 6 esztendőben 500-nál is több mongol hallgató iratkozott be magyarországi egyetemekre.

Legolvasottabb cikkeink