• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Még maradt dolga ÁEEK-nak, az Emmi végzett

Hírek Forrás: Weborvos

Az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll.

Az Állami Számvevőszék befejezte az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységek utóellenőrzését, amelyet a 2012. december 13. és 2016. február 18. közötti időszakra, a még nem ellenőrzött feladatok tekintetében folytatott le. Az intézkedési tervekben meghatározott 16 feladatból az ellenőrzöttek ötöt határidőben, hármat határidőn túl hajtottak végre, amelyekkel hozzájárultak az állami vagyonnal való szabályos gazdálkodás feltételeinek megteremtéséhez, az átláthatóság érvényesítéséhez, és a jogviszonyok átláthatóságához. A három részben végrehajtott, illetve az öt végre nem hajtott intézkedés miatt azonban, az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll - írta összefoglalójában az ÁSZ.

Az utóellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.), a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) végrehajtották-e az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységek ellenőrzéséről készült, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben nyilvánosságra hozott, 12109. számú, 13193. számú és 14236. számú számvevőszéki jelentésekben foglalt megállapításokhoz kapcsolódó intézkedési tervekben vállalt feladatokat.

A lefolytatott korábbi ellenőrzések alkalmával már utóellenőrzésre kerültek az intézkedési tervekből azok a feladatok, amelyek végrehajtási határideje a korábbi ellenőrzések időszakában lejárt. Erre figyelemmel a jelen utóellenőrzés a még nem ellenőrzött, összesen 16 feladat végrehajtására terjedt ki: az ÁEEK-nál 3, az EMMI, az FM, és az MNV Zrt. esetében 1-1, míg az NFA-nál és az NFM-nél 5-5 feladatra.

Az ÁSZ megállapította, hogy az EMMI a TB alapok ellátási vagyona vonatkozásában szükséges szabályozásról, az NFA a Nemzeti Földalapba tartozó ingatlanok értékesítésére vonatkozó eljárásrendről és a vagyonkezelésbe adott tárgyi eszközök bruttó értékének, értékcsökkenésének átvezetéséről, továbbá az ÁEEK a korábbi ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kivizsgálásáról határidőben intézkedett.

Az NFM a vagyonkezelői díjak felülvizsgálatához, az ÁEEK a tulajdonosi ellenőrzéshez, az NFA a telekalakításhoz és a vagyonváltozással járó birtokrendezéshez kapcsolódó feladatokat részben hajtotta végre.

Az ÁEEK, az FM, az MNV Zrt., az NFA, és az NFM végre nem hajtott, vagy részben végrehajtott intézkedései további kockázatot hordoznak a vagyonnyilvántartás megbízhatóságában, a vagyongazdálkodás szabályos és átlátható működésében.