• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megállapodás a jótékonysági vadászatok szervezőjével

Hírek 2023.06.12 Forrás: MTI
Megállapodás a jótékonysági vadászatok szervezőjével

Az eddig összegyűlt 170 millió forintból 23 kórház gyermekosztálya kapott hiánypótló orvosi eszközöket, egyebek közt életmentő berendezéseket is.

Együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a jótékonysági vadászatokat szervező Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-vel - jelentette be a NAK elnöke hétfőn Budapesten, az esemény sajtótájékoztatóján.

Győrffy Balázs a szerződés aláírását megelőzően a jótékonysági vadászatok eddigi eredményeivel indokolta a NAK támogatását. A kezdeményezés megőrzésre méltó, értékes hagyomány, az agrárkamara ezért a saját eszközeivel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy még többen csatlakozzanak hozzá, és az eddigieknél is nagyobb adomány gyűlhessen össze. A csaknem 400 ezer kamarai tag közül sokan vadásznak, és ezt nem csupán szabadidős tevékenységnek tekintik, hanem olyan élethivatásnak, amely kifejezi a vadak iránti elkötelezettséget és tiszteletet - fogalmazott.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a magyar vadásztársadalom felelősségvállalásának köszönhető, hogy a kezdeményezésük társadalmi jelentőségű eseménnyé, az ország legszélesebb körre ható karitatív programjává válhatott. Az eddigi 10 jótékonysági vadászat során összesen már csaknem 170 millió forint gyűlt össze, ebből 23 kórház gyermekosztályai kaptak hiánypótló orvosi eszközöket, egyebek közt életmentő berendezéseket is. Az eddigi felajánlások a kórházi statisztikák szerint mostanáig több mint 120 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá, és az idei vadászat bevételét is ugyanerre a célra ajánlják föl a szervezők - tette hozzá.

A jótékonysági vadászatokat a hagyományoknak megfelelően idén is december 27-én tartják meg minden megyében. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-t 2019-ben alapították, jótékonysági vadászatokat azóta országszerte, 2020 óta pedig Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is tartanak. A helyszínekről és a befolyt összegek felhasználásáról a társaság honlapja tájékoztat.

Legolvasottabb cikkeink