• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megfejtettük a babaszobák éjjeli rejtélyét

Hírek Forrás: (X)

Hová tűnt az a sok pisi? A rejtély kulcsa: a legújabb Pampers Active Baby-Dry pelenka 3 nedvességfelszívó csatornával.

A Pampers bemutatta legújabb továbbfejlesztett Active Baby-Dry pelenkáját. Az új pelenka a Pampers által kifejlesztett 3 különleges nedvességfelszívó csatornával rendelkezik, melyek úgy lettek kialakítva, hogy a kisbaba éppen olyan szárazon és kényelmesen ébredjen, mint ahogy előző este ágyba került.

A reggelre kényelmetlenre duzzadt, nedves pelenka senkinek sem móka
A szülők rengeteg figyelmet, szeretet és gondoskodást szentelnek annak, hogy kisbabájuk számára a lehető legpihentetőbb alvást biztosítsák. A lefekvés előtti jó éjt puszi, a tiszta ágynemű és a puha pizsama kényelmet és biztonságot adnak, de amikor a baba reggelre egy nagy csomóban összeállt, nedves pelenkában ébred, az nemcsak a szülőket érinti kellemelenül. A kényelmetlenre duzzadt, nedves pelenka kihatással lehet a baba alvására.

A csecsemők életük felét szinte csak alvással töltik, így akár 12 órán keresztül viselhetik ugyanazt a pelenkát. A babák éjszakái igen mozgalmasak lehetnek, ezért hasznos, ha egy pelenka képes akár 2-3 cumisüvegnyi tejet magába szívni. Éjszaka még fontosabb, hogy a pelenka megfelelő szárazságot és védelmet biztosítson a babának, megelőzve a nedves pelenka okozta alvászavarokat, hiszen a pihentető alvás hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

„Alvásszükségletünk életünk során az újszülött kortól idős korig csökken. – mondja Dr. Gyarmati Andrea, gyermekgyógyász. – Ugyanakkor személyfüggő is, hogy kinek mennyi az alvásigénye, de amennyiben valami zavaró körülmény adódik, bizony senki sem alszik jól. Egy baba nem stresszel, még nincsenek megélhetési gondjai, és ha szeretik és kényeztetik, elegendő étel-italt kap, tisztán tartják, és főképpen jól gondozzák, és sokat fogalakoznak vele, békésen alszik, amikor annak itt van az ideje. De a pihenésbe bármi belezavarhat, ami nem jó a babának. Így egy nedves, tele pelenka is kellemetlenségeket okozhat."

Éppen olyan száraz reggel, mint este
Az új Pampers Active Baby-Dry pelenka 3 forradalmi nedvességfelszívó csatornájának köszönhetően akár 12 órányi, egész éjszakán át tartó szárazságot biztosít. Neven Kruzljak, a Pampers képviselője elmondta: ,,Az új ActiveBaby-Dry pelenka a 3 nedvszívó csatornának köszönhetően a pelenka egész felületén egyenletesen oszlatja el a nedvességet, és minden eddiginél jobban elzárva tartja azt a baba bőrétől, így biztosítja az akár 12 órán tartó szárazságot. Telítődés közben a pelenka egyenletesen eloszlatja a folyadékot, ezért megtartja formáját és illeszkedését, a megfelelően rögzített csatornáknak köszönhetően nem duzzad fel és nem ázik át, így nagyobb kényelmet nyújt a baba számára, hogy a reggelek épp olyan szárazak lehessenek, mint az esték."

AZ ÚJ PAMPERS ACTIVE BABY-DRY:
3 nedvességfelszívó csatorna: a korábbi termékekkel összehasonlítva egyenletesebben oszlatja el a nedvességet, így a pelenka kevésbé duzzad fel,
Rugalmas oldalak: kényelmes illeszkedést biztosítanak az egész éjszakán át tartó szárazság érdekében,
Nedvszívó Micro Pearls™ gyöngyök: a nedvességfelszívó csatornákban lévő Micro PearlsTM gyöngyök súlyuknál akár 30-szor több folyadékot tudnak elnyelni, így segítenek eloszlatni és elzárni a nedvességet akár 12 órán keresztül,
Gyorsan száradó rétegek: elnyelik és távol tartják a nedvességet a baba bőrtől,
Selymesen puha fedőréteg1 : selymes puhasággal öleli körbe a babát és biztosítja a megfelelő szárazságot az esti pihenéshez,
Légáteresztő anyagok: engedik, hogy a levegő körüljárja a baba bőrét.

TÉNYEK AZ ALVÁSRÓL:
Miért fontos a baba számára a száraz éjszaka?
• Az éjszakák mozgalmasak lehetnek egy kisbaba számára, így a pelenkáknak még nagyobb védelmet kell nyújtaniuk.
• A kisbabák idejüknek több mint a felét alvással töltik.
• A kisbabák napközben átlagosan 4 órán keresztül hordanak egy pelenkát, míg este ez akár 12 óra is lehet .
• A nap folyamán a kisbabák átlagosan 150 ml vizelettel telítik meg a pelenkákat. Éjszaka pedig akár 3-4 alkalommal is pisilhetnek, így az átlagos vizelet mennyisége egy éjszaka során akár 240 ml is lehet2.
• A kisbabák bőre még alvás közben is érzékeny az érintésre, a fájdalomra és a hőmérsékletváltozásra, ezért a kutatók úgy vélik, hogy a nedvesség is befolyásolhatja a nyugodt alvásukat.

Egészséges alvás a boldog babákért
A szakértők egyetértenek abban, hogy az alvás több módon is hozzájárulhat a baba közérzetéhez. A nyugodt alvás a csecsemők esetében összefüggésbe hozható a baba fizikai és kognitív fejlődésével, mindennapi hangulatával és társas kapcsolatteremtőképességével.


1. A termék nem tartalmaz pamutot.
2. A Pampers kutatásai alapján a baba fizikai aktivitásairól alvás közben, Odio. M, 2011

Legolvasottabb cikkeink