• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megszűnt a szmogriadó Nyíregyházán és Miskolcon

Hírek Forrás: MTI

Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán és megszűnt Miskolcon is.

A városháza sajtószolgálatának pénteki közleménye tartalmazza: Nyíregyházán a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adatai szerint a szálló por átlagkoncentrációja a köbméterenkénti 50 mikrogrammos egészségügyi határérték alá csökkent. Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester ezért péntektől megszüntette a szmogriadót és visszavonta a korábban meghozott korlátozó intézkedéseket.

A szabolcsi megyeszékhelyen először október 30-tól november 7-ig volt érvényben a szmogriadó riasztási fokozata, a levegő minőségének romlása miatt azonban szerdán ismét el kellett rendelni a riasztást.

Jelentősen javult a levegő minősége Miskolcon is, ezért megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t. Közlése szerint a Búza téri és Lavotta utcai automata mérőállomások adatai szerint jelentősen csökkent a szálló por koncentrációja a levegőben, ezért a város polgármestere visszavonta a szmogriadó október 31-én elrendelt tájékoztatási fokozatát.

A szóvivő megjegyezte: az előrejelzések szerint a szálló por mennyisége a jövő héten újra emelkedhet a levegőben, ezért Miskolc polgármestere arra kéri a lakosságot, hogy az avar és kerti hulladékok égetését lehetőleg továbbra is mellőzzék.

A Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő minősége az országban, egy települést sem jelölnek piros vagy narancssárga színnel a térképen.

A meteorológiai előrejelzés szerint pénteken északkeleten felhőtlen lesz az ég, másutt változóan felhős idő várható; csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, kezdetben északkeleten néhol még erős lesz. A hőmérséklet kora délután 6 és 10 Celsius-fok között alakul.

A hétvégén nagyrészt gyengén felhős idő várható. A jövő hét elején többfelé kell tartósan ködös, felhős területekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6-10 fok lesz, de a tartósan ködös helyeken az 5 fokot sem éri majd el.