• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Megtalálták az év Covid- dolgozóit, keresik a kollektívát

Hírek 2021.03.29 Forrás: Weborvos
Megtalálták az év Covid- dolgozóit, keresik a kollektívát

Keresik az Év Covid-kollektíváját, a szavazás Húsvét után indul a Magyar Kórházszövetség, a Fogjunk össze Alapítvány és a Duna Bonum weboldalán.

Összesen 7000 szavazat alapján dőlt el, ki lett az a 95 díjazott, akiket anyagi támogatással segíthet a Duna Bonum magánalapítvány által felajánlott 100 millió forintból a Fogjunk össze alapítvány, a Magyar Kórházszövetség segítségével. A mai virtuális díjátadón a díjazottak közül Ficzere Andrea, a kórházszövetség elnöke és a Fogjunk össze alapítvány létrehozója bemutatta a közönségszavazáson legtöbb voksot elnyert egészségügyi dolgozókat, Dr. Muraközi Zsófia belgyógyászt, a győri Petz Aladár megyei oktatókórház munkatársát, Vadas Szilviát, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet főnővér helyettesét, valamint távollétében Sabjáni Menyhárt Piroskát, aki a nem betegágy mellett dolgozók kategóriájában került a toplistára.

Mint arról a program kezdetén beszámoltunk, a fogjunkossze.hu kezdeményezése keretében tett felajánlás célja, hogy megköszönje azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány a kórházi dolgozókra plusz teherként rótt, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.  

A díjátadón elhangzott, a járvány nehéz időszaka, az emberfeletti munka sok tanulságot is hozott, mint Ficzere Andrea fogalmazott, mintegy csapatépítő tréningként összekovácsolt addig ismeretlen kollégákat, közelebb hozott egymáshoz kórházi kollektívákat, növelte az intézményeken belüli összefogást. A díjazottak kérhettek is, dr. Muraközi Zsófia a védőoltás fontosságáról beszélt és arra kérte gyógyult betegeket, hogy menjenek vérplazmát adni, mert a kórházakban ezzel is életet mentenek.

Ficzere Andra elmondta azt is, a felajánlásból megmaradt 10 millió forint, ebből nem egyéneket támogatnak, hanem új programot indítanak. Keresik az Év Covid-kollektíváját, a szavazás Húsvét után indul a Magyar Kórházszövetség, a Fogjunk össze Alapítvány és a Duna Bonum weboldalán.

Legolvasottabb cikkeink