• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megújult a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrésze

Regionális hírek 2021.12.21 Forrás: Weborvos
Megújult a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrésze

Megújult épületrészben folytatódhat az arcrendellenességgel született kisgyermekek ellátása a Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban.

Befejeződtek a felújítási és átalakítási munkálatai a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján létrejött Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrészének. A teljes körű felújítás következtében az arcrendellenességekkel született gyerekek egyszerre többféle ellátásban is részesülhetnek, egy épületen belül. A projekt kivitelezését az Indotek Group 10 millió forinttal támogatta. A felújítás révén a műtőben minden adott a legmagasabb szintű ellátáshoz, a sebészeti eljárásokat követően pedig egy modern környezetben regenerálódhatnak a gyermekek - tudatták közleményben.

Egy műtő, egy szájsebészeti-vizsgáló, egy fül-orr-gégészeti-vizsgáló, két kórterem és egy teakonyha – ezek a teljeskörűen felújított és kialakított helyiségek találhatók meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán lévő Bókay Arcrekonstrukciós Centrum megújult épületrészében. A közel 100 millió forint összköltségű projekt megvalósítása során nemcsak a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő újult meg, hanem a terület átrendezésével megépült egy új fürdőszoba a gyermekeknek és egy teakonyha is a centrum dolgozóinak.

„Nagyságrendileg 120 gyermek születik évente arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal Magyarországon, így nagy szükség van arra, hogy modern, a kor követelményeinek megfelelő és nagy kapacitással bíró létesítmények álljanak rendelkezésre. Az új épületrésznek köszönhetően mostantól a betegek és a szülők egy még korszerűbb centrumba léphetnek be, amely azt gondolom, elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából” – mondta el Dr. Nagy Krisztián PhD a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum vezetője.

A Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban idén körülbelül 200 beavatkozást végeztek arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal született gyermekeken, miközben a koronavírus-járvány miatt nehezebbek voltak a műtéti lehetőségek és a felújítások is zajlottak. A beteg gyermekek többféle szakorvosi ellátást igényelnek, kezdve az etetési nehézségektől a műtéteken át a fogászati, fül-orr-gégészeti, illetve logopédiai feladatokig, ezért szükséges multidiszciplináris ellátást biztosítani a centrumban. Az új épületrésznek köszönhetően egy helyen állnak rendelkezésre a szájsebészek, fül-orr-gégészek, valamint a logopédusok.

A centrum jövőbeni tervei között szerepel a beavatkozások számának növelése, illetve a műtő- és altatókapacitások maximális kihasználása is.

Legolvasottabb cikkeink