• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Meleg étel a gyerekeknek a tavaszi szünetben is

Hírek Forrás: MTI

Az iskolatejprogramra tízszer többet költenek, mint hét éve.

Idén is mind a négy iskolai szünetben, tehát a csütörtökön kezdődő tavaszi szünetben is kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyerekei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az MTI-vel. A közleményben felidézték: a kormány 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, az önkormányzatoknak 2016. január 1-jétől kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.

A lehetőségről a jegyzők írásban tájékoztatják az érintett családokat, és kérésükre az önkormányzat megszervezi az étkeztetést. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat ad segítséget a szülőknek - ismertették a részleteket.

Közölték: a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el a szünidei étkeztetés költségeire, az összeg majdnem háromszorosa a nyári gyermekétkeztetésre 2010-ben fordított támogatásnak. Fontosnak tartják a gyerekeknek adott étel minőségét is, ezért a 2010-es 370 forintról tavaly 570 forintra emelték az egy adagra jutó támogatás összegét.

Az ingyenes szünidei étkeztetésnek köszönhetően 208 ezer gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri étkezésben - tették hozzá.

Rétvári: tízszeresére növelték az iskolatejprogramra fordított összeget

A kormány 2010 óta tízszeresére növelte az iskolatejprogramra biztosított összeget, idén 4,2 milliárd forintot fordítanak erre a költségvetésből - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Rétvári Bence elmondta, több mint 1800 iskolában 438 ezer gyerek kap hetente négyszer tejet, amit magyar beszállítóktól, elsősorban kis- és középvállalkozóktól szereznek be. Így mindenki csak nyerhet a programmal - fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a felnőtt lakosság majdnem felénél okoz gondot az elhízás, de a 7-8 évesek körében is minden 5-6. gyerek küzd túlsúllyal, ami sokszor a nem megfelelő táplálkozásra vezethető vissza.
Ezért fontos, hogy az iskolában is egészséges életmódra neveljék a gyerekeket - emelte ki. Szavai szerint ezt szolgálja például a mindennapos testnevelés, valamint az, hogy a chipsadó hatálya alá eső termékeket nem lehet a büfében árulni.

Legolvasottabb cikkeink