• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MEN 2014: Merre tart hazánk egészségügye?

Hírek Forrás: Weborvos

Nagy felbontású felvétel a képalkotó diagnosztikáról, kapcsoljuk a NASA-t, bemutatkoznak a hazai partnerek…

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete ebben az évben Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a XXI. Magyarországi Egészségügyi Napok eseményeit október 8-10. között. A konferencia és a kiállítás mottója: Quo vadis? Azaz a három nap előadásai és a szakmai konzultációi választ keresnek arra, hogy hol van, merre tart hazánk egészségügye összehasonlítva Európával és a nagyvilággal – ismertette a tervezett program legérdekesebb pontjait Molnár Attila, az egyesület elnöke. 

A hazai körképet (kórképet) az ágazat irányítói és a GYEMSZI vezetői mellett dr. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke illetve gyakorló kórházigazgatók és gazdasági igazgatók mutatják be. Osztrák kollégánk, Nikolaus Koller, európai és nemzetközi kórház menedzsment egyesületek vezetőségi tagja ismerteti, merre tart a nagyvilág egészségügye, milyen problémákkal küzdenek más országokban.

A Magyarországi Egészségügyi Napok keretében önálló konferenciát szervezünk FÓKUSZBAN A KÉPALKOTÓ DIAGNOSZTIKA címmel, amelyen elsősorban a képalkotó eljárások műszaki-, gazdasági-, technológiai-, munkaszervezési- és humánpolitikai aspektusairól szeretnénk nagy felbontású felvételt készíteni és azt kiértékelni.

Folytatjuk Gazda István professzor tudománytörténeti előadássorozatát. E téma kapcsán fókuszba helyezzük a diagnosztika történetét, kiemelve a képalkotó eljárásokat.

Reményeink szerint műholdas kapcsolatba léphetünk Houstonban dr. Garami Zsolt igazgató úrral, a NASA földi irányító központjában működő orvos csapat magyar tagjával, aki bemutatja, hogy milyen technikai, orvosi problémákkal kell megküzdeni az űrhajósok repülés közbeni vizsgálata során, és hogy ez a technológia mit jelent a képalkotásban.

Számunkra nagyon fontosak a hazai gyártók, forgalmazók. Önálló blokkban ismerhetjük meg közelebbről partnereinket.

A betegellátás nem lehetséges jól működő logisztikai háttér nélkül. Hazai és külföldi előadók (Paolo Bisogni az Európai Logisztikai Szövetség elnöke) mutatják be, hogy a „sufni" raktáraktól a teljesen automatizált rendszerekig milyen technikai, technológiai megoldások állnak, állhatnak, állhatnának rendelkezésünkre. Előadást tart egy nagy gyógyszer és vegyszerforgalmazó cég vezérigazgatója, a Közszolgálati Egyetem docense… és egy nagy kórház bemutatja a magyar valóságot - sorolja a tervezetteket az elnök.

Természetesen hangsúlyos bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani a vendéglátó város, Debrecen Egyetemének és egészségügyi intézményeinek bemutatására.

A rendezvényt kiegészítő társasági események között ez alkalommal is lesz kiállítói est és kórházi gasztronómiai bemutató.