• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Miniszteri elismerő oklevelet kaptak

Hírek Forrás: Weborvos

A Magyar Ápolók Napján adták át az EMMI elismerését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Elismerő Oklevelét vehették át az Egészségügyi Szakdolgozók 45. Országos Jubileumi Kongresszusán és a Magyar Ápolók Napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Projektirodájának dolgozói - tájékoztatta lapunkat közleményében a kórház kommunikációs munkatársa.

A rendezvény immár 45. éve a hazai egészségügy legrangosabb, legtöbb szereplőt megmozgató szakmai seregszemléje, mely során díjakkal és elismerésekkel köszönik meg az egészségügy területén kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó kollégák munkáját.

Az Országgyűlés határozatának köszönhetően, az eseményen idén először ünnepelték meg hivatalosan február 19-én a Magyar Ápolók Napját, tisztelegve ezzel a XIX. század egyik leghíresebb főápolónője, Kossuth Zsuzsanna áldozatos munkája előtt. Kossuth Lajos legfiatalabb húga, az 1848–49-es szabadságharc idején több mint hetven tábori kórház felállításában vállalt aktív szerepet, és a kórházak főápolónőjeként, korszerű módszerek alkalmazásával segítette a bajbajutottakat. Születésének évfordulóját hazánk legmagasabb fóruma 2014-ben nyilvánította a Magyar Ápolók Napjává.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szervezeti egységének munkatársai, az európai uniós finanszírozásból megvalósuló projektek teljeskörű előkészítésével, megvalósításával, összehangolásával és szakmai felügyeletével érdemelték ki a rangos elismerést. Az intézmény Projektirodája fennállása során komoly szakmai fejlődésen ment keresztül ahhoz, hogy 2013-ra tevékenysége elérje az érett fokozatot.

A harminc, megvalósítás alatt álló, mintegy 26 milliárd forint összértékű projektportfólió kezelése komoly organizációt, a kollégák szakértelmének optimális kihasználását és egy olyan professzionális időmenedzsmentet igényel, amely csak a különleges csapatok sajátja. Külön koordinációt kíván, hogy a Projektiroda munkatársai a párhuzamosan futó projektekben személyenként több különböző feladatokat látnak el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház számára nagy megtiszteltetés, hogy a Projektirodája országosan is példaértékű munkavégzéssel támogatja stratégiáinak megvalósítását. Munkatársainak proaktivitása, kiemelkedő szakmaisága nemcsak jól illeszkedik az intézmény struktúrájába, hanem jó példaként is szolgál a több szervezeti egység számára.

Kun József, mint projektiroda vezető, az irodán dolgozó munkatársakkal együtt, Komán Attilával, Nagy Attilával, Farkasné Szondi Anitával, Kósa Katalinnal, Pásztor Veronikával, Gulyás Istvánnéval, Diósi Mariannával, Kovácsné Temesvári Zsuzsával, Radvánszkyné Gulyás Györgyivel és Dr. Nagyné Veres Szilviával a 2014. február 19-24. között sorra kerülő esemény nyitónapján, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét.