• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Miniszterjelölés utáni kommentárok

Hírek Forrás: Népszava - Magyar Hírlap

A reformok irányát a koalíciós szerződés tartalmazza, attól nem lehet eltérni, így ezt a miniszter személye nem befolyásolja.

Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság MSZP-s elnöke szerint az a legfontosabb, hogy a leendő miniszter elkötelezett legyen a reformok iránt, és tudja kezelni a változások okozta ellentéteket is – tájékoztat a Népszava. A bizottsági elnök azt várja, hogy a tárcavezető legyen határozott és kompromisszumkész, hiszen nagyon sok feladatot kell a jövőben a szakmával, a parlamenttel közösen megoldania. A szocialista politikus szerint az új miniszternek nehéz időszakban nem egyszerű feladatnak kell megfelelnie, és ehhez szükség van arra, hogy a bizottsággal szorosan együttműködjön.

Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke elmondta, Horváth Ágnes leendő minisztertől intézményvezetőként azt várja, hogy a lehető leggyorsabban, a szakemberek véleményét figyelembe véve megoldást találjon a legégetőbb gondokra. Ilyen az ügyeleti rendszer megfelelő kialakítása, a sürgősségi ellátáshoz igazítása. A főigazgató számára az a fontos, hogy a lehető legjobb körülmények között láthassa el a betegeket, és azt várja, hogy ehhez partner legyen az új miniszter.

Repa Imre, az Államreform-bizottság tagja, a kaposvári kórház főigazgatója szerint Horváth Ágnes jelölése a biztosíték arra, hogy a reformok folytatódnak. Repa Imre a lap kérdésére elmondta, a reformok irányát a koalíciós szerződés tartalmazza, attól nem lehet eltérni, így ezt a miniszter személye nem befolyásolja.


Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője szerint az eddigi munkája alapján már bebizonyosodott, hogy Horváth Ágnes tökéletesen alkalmatlan a posztra, Molnár Lajos-utóérzésre kell felkészülni, úgyhogy a szarvas hibák sorozata folytatódni fog. Hozzátette azt is, Horváth szakmai felkészültségét finoman szólva is megkérdőjelezik. Csáky András, az MDF egészségpolitikusa szerint mindenkit a tevékenysége alapján kell megítélni, Horváth Ágnesnek is meg kell adni a bizalmat. A Népszavának azt mondta, bíznak abban, hogy az új miniszter nem követi el azokat a hibákat, amelyek elődje bukásához vezettek, és egészségügyet érintő kérdések kapcsán megfelelő hatástanulmányok készülnek majd, a döntések előtt egyeztetnek majd az érintettekkel.


Szakmai párbeszédre várnak az orvosok
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt várja az új egészségügyi minisztertől, hogy kezdjen párbeszédet a szakmával. Éger szerint nem a miniszter személye a fontos, hanem az, hogy milyen célt tűzött ki az SZDSZ maga elé az egészségügyben - írja a Magyar Hírlap. Az elnök elmondta, „azt várjuk az új minisztertől, hogy szakítson elődje konfrontatív politikájával". A kamara mindenben hajlandó együttműködni az új miniszterrel, tanácsokkal is segítik majd, de egységes társadalombiztosítást akarnak. Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke is azt reméli, hogy a korábbi állandósult konfliktusos helyzet megszűnik a tárca, illetve a szakma és a társadalom között. A Magyar Gyógyszerész Kamara is hajlandó tárgyalni a szaktárcával.