• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Most jöhet el a fürdőbezárások időszaka

Lapszemle 2023.01.10 Forrás: vg.hu
Most jöhet el a fürdőbezárások időszaka

Több fürdő készül most átmeneti bezárásra és munkahelymegtartó támogatás híján nem sokáig tudják elkerülni az elbocsátásokat.

A fürdőágazat gyakorlatilag kimaradt a turisztikai mentőcsomagból, ezért hétfőtől több fürdő átmeneti üzemszünetre vált, és félő, hogy elkezdődik az a bezárási hullám, amelyet tavaly sikerült elkerülni - írta a vg.hu.

Az igazság pillanata január 9-én, hétfőn, illetve az azt követő hetekben jöhet el, ekkor ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a strandszezon előtti időszakban milyen belföldi és külföldi vendégforgalomra számíthatnak a létesítmények – fogalmazott a lapnak Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Krónikus probléma, hogy a folyamatosan emelkedő költségszintet sem a nyári, sem a napokban életbe léptetett újabb, jellemzően 10-12 százalékos jegyáremelésekkel nem lehetett utolérni.

Mindössze a SZÉP-kártyák zsebét összenyitó rendelet haszonélvezői lehetnek, ami fontos, de korántsem elégséges lépés. Továbbá biztosítékot sem nyújt azzal szemben, hogy az alapvető életszükségletek kielégítésére költik el inkább.

Több fürdő készül most átmeneti bezárásra, köztük már nagy egységek is, ami azért is nagyon veszélyes, mert munkahelymegtartó támogatás híján nem sokáig tudják elkerülni az elbocsátásokat, és nem lesz kivel újranyitni – figyelmeztetett a szövetség főtitkára.

Most egy kvázi tesztidőszak kezdődik a nyitva maradó fürdőkben, ahol további fokozatos áremelésekkel igyekeznek majd kipuhatolni, hogy hol van az a lélektani határ, ameddig több bevétel származik a drágább jegyek értékesítéséből, mint amennyi elúszik a csökkenő vendégszám miatt.

A Termalfurdo.hu október óta folyamatosan frissülő összeállításában gyűjti a bejelentett fürdőbezárásokat, részleges korlátozásokat. Eszerint számos kisebb fürdő, uszoda már az ősszel bezárt és zárva is marad a fűtési szezon végéig, január 9-től, a téli főszezon lezárultával pedig újabbak csatlakoznak a zárvatartók köréhez. Nyíregyháza, Szeged, Csongrád és több kisebb-nagyobb város fürdői állnak le, a Miskolctapolcai Barlangfürdő pedig ismét pénzügyi pihenőt tart január 9–22. között a szakportál információi szerint - írta a lap.

Legolvasottabb cikkeink