• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mozgássérülteket táboroztatott a szeretetszolgálat

Hírek Forrás: Weborvos

Kétszázötvenen vettek részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedik mozgássérült táborában a Kárpát-medencéből.

Augusztus 21-27. között immár negyedik alkalommal szervezte meg mozgáskorlátozott táborát a Kárpát-medencében élő fiatalok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi máltai táborok példáját követve. A nyári tábornak Balatonfenyvesen a református gyermek- és ifjúsági üdülő adott otthont - számolt be a szeretetszolgálat közleménye.

A máltai táborok sajátossága, hogy a kerekesszékes, vagy halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a közösen eltöltött idő alatt a feladatra felkészített fiatal önkéntesek. A szállást és a tópartot előzetesen akadálymentesítették, így a kerekesszékes vendégek rámpán gurulhatnak be a vízbe, de felszállhatnak vitorlás hajókra, különféle sportágakat próbálhatnak ki, és éjszakai diszkó is várja őket.

A hét folyamán kiscsoportos foglalkozásokon dolgoztak fel olyan témákat, mint a munkavállalás, tanulás, párkapcsolat, amelyekről ritkán van alkalmuk szakemberekkel beszélgetni. Az egyhetes vakáció minden résztvevőnek sokat jelentett, a mozgásukban korlátozott emberek önbizalmat és megerősítést nyerhettek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhattak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 900 éves Szuverén Máltai Lovagrend segélyszervezete, eredendően hazánk legnagyobb múltú, s ma is egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb karitatív szervezete, amely változatlanul kitart a leginkább rászorulók mellett. A társadalom legsérülékenyebb tagjai a mozgássérültek, s különösen a gyerekek és fiatalok, akik megkülönböztetett figyelmet kívánnak és érdemelnek. Nekik szeretnénk segíteni és családjaik napi gondjait enyhíteni a tábor megszervezésével – fogalmazott a tábor zárásához írt levelében Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

Ezen felül szeretnénk előmozdítani azt is, hogy a segítségre szoruló, a segíteni tudó és akaró fiatalok egymásra találjanak, nemzeti összetartozásunk elmélyüljön, és az együttlét megtartó erejét felismerjük.