• nátha
  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

 • melanóma
  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Nagy segítség a legkisebb babákhoz

Hírek 2018.08.17 Forrás: Weborvos
Nagy segítség a legkisebb babákhoz

A PIC osztályokat különleges, kifejezetten koraszülött kisbabák számára tervezett pelenkáival lát el térítésmentesen.

Véget ért a Pampers és a Rossmann közös jótékonysági programja, amelynek során összesen 3,6 millió forint gyűlt össze, amelyet a Pampers a Koraszülöttekért Országos Egyesületnek adományoz, a Rossmann pedig ugyanebben az értékben saját márkás termékekkel támogatja az Egyesületet - tudatták közleményben.

Az adománygyűjtő akció annak az országos kampánynak a részeként zajlott, amelynek során a Pampers elindította az ország kórházainak koraszülött osztályait (PIC) támogató programját. A program keretében a PIC osztályokat különleges, kifejezetten koraszülött kisbabák számára tervezett pelenkáival lát el térítésmentesen. Elsőként a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centruma kapta meg az első adag koraszülött pelenkát.

"Az általunk gondozott nagyon éretlen koraszülöttek ápolásában hatalmas segítség a legkisebbek igényeihez adaptált pelenkák hozzáférhetősége. Az adományként kapott speciális kialakítású, többféle koraszülött méretben hozzáférhető pelenkákat a nővérek nagyon hamar megszerették "Aprótalp Falva lakói" (Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán ápolt koraszülöttek) és szüleik nagy örömére. – számolt be a tapasztalataikról Dr. Kocsis István egyetemi docens, az osztály vezetője. - Köszönjük, hogy az adomány hozzájárult a gyorsabb gyógyulásukhoz!"

A jelenleg is futó adományozási program célja, hogy év végéig az ország összes koraszülött osztállyal rendelkező kórháza megkapja legalább az első negyedéves pelenkamennyiséget, amelyet aztán minimum egy évig biztosítanak a kórházak részére. A közös kampány célkitűzése az volt, hogy a Koraszülöttekért Országos Egyesület közreműködésével még több koraszülött kisbaba, szüleik és gondozóik támogatásához járuljanak hozzá.

„Nagyon örültünk a kezdeményezésének, mert ebből az adományból nemcsak a szakemberek érzékenyítő programjára tudunk majd fordítani, de a PIC osztályokat is segíthetjük eszközadományokkal. Az ajándék termékeket pedig a koraszülésben érintett családok között szeretnénk szétosztani.” – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke.

A boltokban futó program mellett a Pampers közösségi játékot hirdetett a hivatalos Facebook oldalán is. A felhívásban kisbabák fotóit várták #legkisebbbabák hashtaggel ellátva, és a 3 hónapig tartó kampány során közel két és félezer fotó érkezett, amely a Pampers-től így további 500.000 forint támogatást jelent a KORE számára.

Legolvasottabb cikkeink