• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nemzeti gyásznapot hirdetett a magyar kormány

Hírek Forrás: MTI

A párizsi merényletek miatt nemzeti gyásznapot hirdetett a magyar kormány vasárnapra.

Péntek este Párizsban több helyszínen merényleteket hajtottak végre, a francia rendőrség szombat reggeli adatai szerint 127-en meghaltak, mintegy 180-an megsebesültek, közülük 80-an életveszélyben vannak.

A párizsi merényletek miatt megerősítették Magyarország védelmét, a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra, a Fidesz tisztújító kongresszusát pedig elhalasztják - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nehéz megszólalni is, a legfontosabb, hogy együttérzésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a francia népnek és a francia köztársasági elnöknek - kezdte nyilatkozatát a miniszterelnök.

A kormányfő kifejtette: az operatív törzs szombat reggeli ülésén megerősített biztonsági intézkedéseket léptettek hatályba, amit az emberek tapasztalni is fognak például közlekedési csomópontoknál, pályaudvarokon, repülőtéren.

"Ez jár némi kényelmetlenséggel, arra kérem az embereket, hogy megértéssel és türelemmel fogadják mindezt, mert szükséges a biztonságunk megerősítése" - mondta Orbán Viktor.

Közölte, a magyarországi terrorveszély B szintjét "százszázalékos működésbe hoztuk". Így több rendőr és katonai rendész lesz az utcán, megerősített fegyverzettel.

Az eseményeket értékelik, és ha kell, újabb intézkedéseket hoznak, mert a legfontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága - mondta a miniszterelnök.

Bejelentette azt is, hogy a kormány vasárnapra nemzeti gyásznapot hirdetett.

A vasárnapra tervezett Fidesz-kongresszust elhalasztják egy későbbi időpontra, amit Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök azzal magyarázott, hogy egy pártkongresszus mindig ünnep, és ebben a helyzetben nem lehetséges ünnepelni.

A vasárnapi budapesti magyar-norvég labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban azt mondta: a meccs biztonsági kérdéseiről már tárgyal a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Belügyminisztérium, az UEFA döntésétől függ, hogyan rendezik meg a találkozót.

Arra a kérdésre, van-e bármilyen jelzés arra, hogy esetleg Magyarország is terrorcselekmény célpontja lehet, a kormányfő azt válaszolta: kizárni semmit sem lehet, "jelenleg nem áll rendelkezésünkre olyan adat, ami közvetlen veszélyt jelezne, de ez bármikor megváltozhat". "Abszolút biztonságos helyzet nincs, a körülményekhez képest lehetséges legnagyobb biztonságot kell megteremtenünk" - mondta Orbán Viktor.

Félárbócra engedték a nemzeti lobogót

Katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok emlékére elrendelt nemzeti gyásznapon vasárnap. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Az Országház előtti Kossuth téren rendezett ceremónián részt vett Orbán Viktor miniszterelnök.

A párizsi merényletek miatt november 15-ére elrendelt nemzeti gyásznapról szombaton jelent meg a kormány rendelete. A gyásznapon a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi törvényben meghatározott középületekre zászlóhasználat esetén gyászlobogót kell kifüggeszteni, lobogóhasználat esetén Magyarország lobogóját és az európai uniós lobogót félárbócra kell ereszteni.

A péntek éjjeli párizsi merényleteknek 129 halálos áldozata van, 352-en megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.