• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nemzetközi szakmai konferenciák a HUNGAROMED-en

Címoldal 2018.10.03 Forrás: (X)
Nemzetközi szakmai konferenciák a HUNGAROMED-en

2018.október 11-13. között várják az egészségügyi szakma munkatársait a HUNGAROMED  Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállításon.

A rendezvény három konferencia termében és a színpadon kreditpontszerző továbbképzéseket, kerekasztal beszélgetéseket és szakmai előadásokat, bemutatókat tartanak. A konferencia programokon való részvételhez külön regisztráció szükséges.

SZAKMAI KONFERENCIÁK

OKTÓBER 11. csütörtök

Türkiz terem 10.00-15.00-ig:

Nemzetközi Orvostechnikai Konferencia a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter szervezésében.

Fő témája a Magyarországon 100 éve ipari termelést folytató, 2018-ban centenáriumát ünneplő, jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése érdekében hozott Kormány határozatából adódó célok és feladatok ismertetése, megbeszélése. A program részvétele regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.medtech100.hu/hu/regisztracio oldalon lehet.

Rubin terem /2. 10.00-16.00-ig:

Gyógyszerészek Szerepe a Népegészségügyi Mozgósításban a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai napja gyógyszerészek és az érdeklődők számára. Regisztráció: http://hungaromed.hu/mgyk

Témák:

•         A kamarai területi szervezetek elnökeinek értekezlete a népegészségügyi mozgósítás jegyében.

•       Középpontban az adherencia-fejlesztés: a Semmelweis Egyetem Gyógyszerügyi Szervezési Intézet, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Hungaropharma, a Nemzeti Betegfórum és betegszervezetek szakmai fóruma a gyógyszerhasználattal összefüggő beteg-együttműködés (adherencia) fejlesztéséért.

25-ös pavilon: október 11. 09.00 – október 12. 16.00-ig:

BrainMarathon 4 Health a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ, Budapesti Műszaki Egyetem, Demola, Educate, EIT Health, Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

Izgalmas és kreatív verseny, fiatal diplomások számára. A BrainMarathon 4 Health csapatai arra keresnek innovatív megoldásokat, hogy hogyan lehet a legelmaradottabb régiók lakosságát egészségesebbé tenni új, innovatív digitális technológiák segítségével. Az itt született ötleteket Európa legnagyobb orvostechnológiai kiállításán pitch-elik a szakértő zsűrinek és közönségnek.  

 

OKTÓBER 12. péntek

Türkiz terem 08.15 – 17.20-ig

40. Medicina Konferencia, amelyen nyitó előadást tart és kerekasztal beszélgetésen vesz részt az egészségügy meghatározó szereplőivel Dr. Kásler Miklós, az EMMI minisztere.

A konferencián neves előadók részvételével többek között szó lesz az új Nemzeti Népegészségügyi Programról, a katasztrófa medicináról, a gyógyító intézmények finanszírozásáról és az ágazati innovatív gyógyszer- és orvos technológiákról. A konferenciát követően mutatják be a hatodik alkalommal megjelenő Medicina évkönyvet és adják át a hozzá kapcsolódó kiválósági díjakat. A program regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.medicina.memt.hu oldalon lehet

Színpad 14.00 – 17.30

Tudományos fórum a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szervezésében

•        Legfrissebb kutatások és aktualitások a táplálkozástudományban.

 

OKTÓBER 13. CSALÁDI EGÉSZSÉGNAP

A kiállítás témája a lakosság körében is egyre nagyobb jelentőséggel bír, ezért a HUNGAROMED harmadik napját, október 13-át megnyitják a nagyközönség előtt, így számos népegészségügyi és szűrőprogrammal, ingyenes Családi Egészségnappal is készülnek.

KREDITPONTSZERZŐ TOVÁBBKÉPZÉSEK

A szakmai konferencia programokkal párhuzamosan a Semmelweis Egyetem és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága díjmentes kreditpontszerző továbbképzéseket szervez több témában. Részletes program és regisztráció: http://hungaromed.hu/hu/kreditmaraton

A rendezvény fő szakmai partnere a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ. További kiemelt szakmai együttműködő partnerek: Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter, Magyar Kórházszövetség, Medicina Fórum.

Legolvasottabb cikkeink