• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nyolcvan kilogramm drogot foglaltak le

Hírek Forrás: MTI

Marihuánaültetvényeket számoltak fel a rendőrök Mányon és Noszvajon.

Kétszázmillió forintnyi, mintegy 80 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le a rendőrök a fővárosban - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A közlemény szerint pénteken este a VIII. kerületi Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésénél ellenőriztek egy autót, amiben 10 kilogrammnyi kábítószergyanús növényi törmeléket találtak; a járműben ülő N. Zsigmond 41 éves budapesti lakost és egy 62 éves albán állampolgárt a helyszínen elfogták és előállították.

A nyomozók egy órával később a XIII. kerületi Váci út és Röntgen út kereszteződésében elfogtak két szerb állampolgárt is, akiknek XIII. kerületi lakásában további 70 kilogramm kábítószergyanús anyagot, 350 ezer forintot és 5 ezer euró készpénzt találtak és foglaltak le.

A rendőrök a négy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és javasolták előzetes letartóztatásuk indítványozását - áll a közleményben.

Marihuánaültetvényeket számoltak fel a rendőrök Mányon és Noszvajon

Marihuánaültetvényeket számolt fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Komárom-Esztergom megyei Mányon, illetve a Heves megyei Noszvajon.

A police.hu rendőrségi honlapon szombaton közöltek szerint marihuána átvétele közben értek tetten Mányon egy budapesti és egy fóti férfit. A rendőrök a férfiak igazoltatásakor és járművük átvizsgálásakor négy csomagban körülbelül 500 gramm növényi törmeléket találtak, továbbá cannabis növények termesztéséhez szükséges eszközök, vegyszerek, valamint számlák is előkerültek.

Ezután házkutatást tartottak a rendőrök a mányi házban, ahol egy professzionálisan felszerelt ültetvényt találtak. A lakóház tetőterében cannabis termesztésére kialakított fóliafülke, a melléképületben pedig szellőzőrendszerrel, lámpákkal felszerelt marihuánaültetvény volt. A házban elfogták a növények gondozásával megbízott 32 éves mányi férfit is.

Kiderült, hogy az elfogott férfiak Noszvajon is működtetnek egy ültetvényt, ezért ott is házkutatást tartottak. A ház pincéjében 240 tőből álló, világító-, szellőztető- és öntözőrendszerrel felszerelt ültetvényt találtak, és elfogták a gondozást végző 25 éves budapesti férfit.

A rendőrök a két helyszínen 1,5 kilogramm leszüretelt és kiszárított kábítószert foglaltak le, a négy férfit kihallgatták, majd kezdeményezték hármójuk előzetes letartóztatását, ezt az illetékes bíróság pénteken elrendelte.

Legolvasottabb cikkeink