• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Ők lettek a HáziPatika 2018-as Egészséghősei

Hírek 2018.11.16 Forrás: Weborvos
Ők lettek a HáziPatika 2018-as Egészséghősei

A szakmai zsűri és a közönség hat kategóriában választhatta ki az idei példaképeket.

Ünnepélyes díjátadóval zárult a HáziPatika.com portál hétköznapi hősöket kereső kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az egészségügyi dolgozókra, páciensekre, civilekre, akik a legtöbbet tesznek környezetük egészségének megóvásáért. A szakmai zsűri és a közönség hat kategóriában választhatta ki az idei példaképeket - tudatta közleményében a lap.

Hat kategóriában közel 130 jelölt állhatott a közönség és a szakmai zsűri elé, akikre összesen több tízezer szavazat érkezett. A díjátadón végül 11 önzetlen hős vehette át az orvos, egészségügyi szakember, innovátor, új generáció, páciens/szószóló és híresség kategóriák szakmai-és közönségdíjait.

„Nagy öröm volt látni, mennyi névtelen hős él közöttünk: a futómozgalmat indító gyerekgyógyásztól a genetikai vizsgálatok fontosságáért kampányoló édesanyán keresztül az orvostanhallgatókat segítő szimulációs applikáció fejlesztőjéig rengetegen fordítják arra a szabadidejüket nap min nap, hogy saját és környezetük életét jobbá tegyék. Hogy segítséget és reményt nyújtsanak a betegségekkel küzdőknek, vagy egészséges életmódra buzdítsák a még kevésbé elkötelezetteket” – mondta el Kulcsár Hajnal, a kampányt indító HáziPatika.com főszerkesztője. „Közhelynek hangzik, de az Egészséghősök pályázat esetében valóban nagyon nehéz dolga volt a szakmai zsűrinek. Legszívesebben minden jelöltet díjaztunk volna, hiszen mind igazi hősök.”

A dr. Ficzere Andreából, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyetteséből, Zöldi Péter egészségügyi menedzserből, dr. Béres Józsefből, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökéből, Nagy-Tóth Ildikóból, a Mályvavirág alapítvány elnökéből, Győrfi Pálból, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatójából, illetve Kulcsár Hajnalból álló szakmai zsűri

Orvos kategóriában Dr. Benyó Gábor gyermek hematológus-onkológus főorvost, a Tábitha Ház orvosigazgatóját, Egészségügyi szakember kategóriában a rendőrség kötelékében egészségügyi oktatását maszkmesteri tudásával kombináló Hangel Bálint Tibort,
Innovátor kategóriában a Korábban Érkeztem Koraszülött Alapítvány gyásztanácsadójaként segítő Dr. Zelena Andrást,
Új generáció kategóriában az orvosi missziók és gyermektáborok önkénteseként is tevékenykedő Kalászi Marianna orvostanhallgatót,
Páciens/Szószóló kategóriában pedig a miskolci Nagy Boglárkát hirdette meg győztesként, aki a Magyarországi Légimentésért Alapítványon keresztül tesz a légimentésben dolgozók munkakörülményeinek javításáért.

A közönség szavazatai az utolsó napokban is záporoztak a jelöltekre, akik között néhány kategóriában komoly verseny alakult ki.
Az Orvos kategória győztese végül a krónikus betegek és fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen küzdő dr. Mangó Gabriella gyöngyösi orvos-természetgyógyász lett,
az Egészségügyi kategóriában a legtöbb szavazatot a glutén-és laktózintoleranciában szenvedőknek segítő Tóth Judit gyógyszerész asszisztens kapta,
az Innovátor kategória közönségdíjasa a CigiSzünet Facebook-oldal létrehozójaként és szerkesztőjeként Dr. Pócs Dávid sürgősségi szakorvos lett.
Az Új generáció kategóriában a legtöbb közönségszavazatot Balogh Enikő debreceni orvostanhallgató gyűjtötte össze, aki futásaival rendszeresen adományokat gyűjt sérült és beteg gyermekeknek, melynek köszönhetően Gyermekmentő Futónagykövetnek is kinevezték.
A Páciens/Szószóló kategóriában Sevcsik M. Anna kapta a legtöbb szavazatot. Az érdi édesanya személyes érintettség miatt fogott neki a Babagenetika Mozgalom szervezésnek, melynek egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára.

A Híresség kategória közönségdíjasának Erős Antóniát választották. A televíziós személyiség hosszú évek óta aktívan kampányol a cukorbetegség megismeréséért, az általa alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig a diabétesszel küzdők mindennapjait próbálja megkönnyíteni.

Legolvasottabb cikkeink