• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Öngyógyító folyamat lézeres segítséggel

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Dermalux lézergyógyászati központ Magyarországon, de Európában is elsők között alkalmazza a Fotona Dynamis lézer berendezést.

Új lézergyógyászati központ nyílt Budán, a Déli pályaudvar közelében. A Dermalux központ Magyarországon, de Európában is elsők között alkalmazza a Fotona Dynamis lézer berendezést - hangzott el a mai, bemutatkozó tájékoztatón. A készülék egyedülálló módon kombinálja az Nd:YAG és az Er:YAG lézersugarakat, így nagyságrendekkel hatékonyabb bőrgyógyászati és esztétikai lézeres kezelést garantál.

A Dermalux lézerközpontban folyó kezelés abban különbözik minden más, nem kombinált Nd:YAG és Er:YAG lézerkezeléstől, hogy a lézernyaláb nem károsítja a nyálkahártyát. Ennek különös jelentősége van az intim kezelések (hüvelyszárazság, inkontinencia és hüvelyszűkítő kezelések), az arcüregen keresztül, továbbá a torok és a lágy szájpadi részeken végzett kezeléseknél.

Miben más a Fotona?
A hüvely nyálkahártya az egyik legérzékenyebb intim terület. Számos híradás szól arról, hogy a nem megfelelő eszközzel és nem kellő körültekintéssel végzett más lézeres beavatkozások milyen káros hatást, vérzést, hegképződést okozhatnak és gyakorta kellemetlenül hosszadalmasan gyógyulnak.

A Fotona nagyenergiájú, hőhatást kiváltó lézersugara káros hatások nélkül (non-ablativ módon) hatol át a nyálkahártya érzékeny területén és kizárólag a kötőszöveti struktúrákban fejti ki hatását, felmelegítve a szövetek kollagén rostjait, melyek összehúzódnak, így a besugárzott szövetrész is összehúzódik, összezsugorodik. A beavatkozás új kollagén képződéséhez vezet, így a kezelt szövet feszessége és rugalmassága általános javulásnak indul.

Plasztika vagy lézer?
Az arcplasztikák világában hatásos, tartós és látványos eredményt csak sebészi beavatkozással lehetett produkálni. Eddig.
A Dermalux Lézergyógyászati Központban alkalmazott 3D és 4D lézeres arckezelés sebészeti beavatkozás, – vágás, metszés (non-ivaziv beavatkozás), altatás és persze fájdalom – nélkül éri el a páciensek által áhított eredményt. A Fotona teljes mélységében kezeli a bőrszövetet. Az arc külső felületéről és szájüregből is lézersugarat bocsátunk a kezelendő szövetekbe. A lézersugár hatására a kollagén rostok összehúzódnak így egyedülállóan hatékony volumennövelő és feszesítő hatás érhető el. A megfáradt, megereszkedett bőrben a lézer hatására öngyógyító folyamat indul be. Az eredmény: megfiatalodott arcbőr, feszesebb arckontúr, sebészkés nélkül.

Öngyógyító folyamat lézeres segítséggel
A horkolás- és az alvási apnoé kezelés is hasonló hatásmechanizmuson alapul: a lézersugár fototermikus hatást gyakorol a torok és a lágy szájpad szöveteire, a beavatkozás új kollagén rostok termelésére készteti a szervezetet. A kezelt terület feszesebbé válik, ettől csillapodik a páciens horkolásának intenzitása, illetve csökkennek az alvási apnoé káros következményei. További információk itt

Legolvasottabb cikkeink