• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Önismereti képzés kiégni nem akaró szakdolgozóknak

Hírek Forrás: Weborvos

Mottó: Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok.

Az Érthetően az Egészségért az Orvosok és Egészségügyi Szakdolgozók Jövőjéért Alapítvány a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarai tagok részére pályázatot írt ki ÉRTHETŐEN A TELJESEBB ÉLETEMÉRT, azaz „Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok." című továbbképzésen való részvételre. A képzésre, várakozáson felüli létszámú jelentkezés érkezett. A rendezvény – szabadon választott továbbképzésenkénti minősítése – folyamatban van. Az ünnepélyes megnyitót ma tartják Budapesten.

A képzés célja: az egészségügyi ellátásban dolgozók személyes életminőségének emeléséhez szükséges motiváció, tudás, gyakorlatok, önismeret-fejlesztő módszerek átadása. Ha a személyes életminőségének színvonala emelkedik, leegyszerűsödnek a külső és belső konfliktusok, de nem úgy, hogy szimplábbak lesznek, hanem úgy, hogy az ember minél magasabbra lép, annál mélyebbre és távolabbra lát. Saját világa egészének látására válik képessé, egyetemes tájékozódása, ébersége emelkedik, önismerete gyarapodik.

Az egészségügyi ellátásban dolgozóknál az elmúlt évek során folyamatosan növekvő elvárások miatt mentális fásultsági, kiégési, súlyosabb esetekben testi tünetek, betegségek jelentek meg. Ezek az összetevők kártékonyan befolyásolják a gyógyító munkát, a munkahelyi, családi-emberi viszonyokat, kapcsolatokat, életük minőségét.

Különösen a gyógyító ellátásban dolgozók élnek napi szinten a válságok halmozódásában, sorstorlódásokban, mely sorsvonalak, életirányok, célok és kötelességek, vég nélküli drámák megsokszorozódását jelentheti. Az ellátásban dolgozók egyszerre több, súlyos dráma szereplőjévé válhatnak.

A képzés várható eredménye, hogy a résztvevő családanya, családapa, feleség, férj, munkavállaló, illetve munkatárs, kiegyensúlyozottabban, boldogabban lesz képes teljesebb életet élni, miközben az őt körülvevő környezet ugyanaz marad! A résztvevőkben fejlődik a megkülönböztetés képessége, képesek lesznek megfigyelni saját és mások érzelmeit, felbukkanásuk idejében kezelni, meghaladni azokat. A képzés által, szabadabbá válik az ember, mert nem a sorstorlódások viharaiban, drámáiban megjelenő érzelmek (harag, vágy, düh, keserűség, önbizalom hiány) irányítják, hanem, saját választása. Sorsa irányítása a kezébe kerül.