• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Orbán a szerdai kormányülésre várja Karácsony Gergelyt

Hírek 2019.11.05 Forrás: MTI
Orbán a szerdai kormányülésre várja Karácsony Gergelyt

A kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja "természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak. 

"Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához" - írta a kormányfő. A levélről és annak tartalmáról Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

"A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről" - fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja "természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is".

"November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére" - zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

Elfogadta a meghívást a kormányülésre Karácsony Gergely

Elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök meghívását a szerdai kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be. Karácsony Gergely azt írta: elfogadta a meghívást, és azt a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti.

"Több száz ügyben kell együttműködnünk, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről" - fogalmazott, hozzátéve, mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak. Karácsony Gergely a Facebook-oldalán úgy reagált: "mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek."

Kitért arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hoznak olyan döntést, amelyet képvisel majd a kormányülésen. Példaként említette a Városliget, vagy a Római-part ügyét.

 

Legolvasottabb cikkeink