• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orosz kapcsolatot épít az onkológiai intézet

Hírek Forrás: MTI

Együttműködés az Országos Onkológiai Intézet és a Voronyezsi régió szakintézményei között.

Együttműködési megállapodásokat kötött szerdán Voronyezsben az Országos Onkológiai Intézet és a dél-oroszországi Voronyezsi terület két egészségügyi intézménye. Az egyezményeket Kásler Miklós professzor, a magyar intézmény főigazgatója írta alá egyrészt a Nyikolaj Burdenko nevét viselő voronyezsi Állami Egészségügyi Akadémiának, másrészt a dél-oroszországi régió Onkológiai Diagnosztikai Központjának vezetőivel.

A budapesti intézet és az orosz intézmények között csaknem egyéves előkészítő munka után jött létre az együttműködés, amelynek keretében onkológiai és a radiológiai szakemberek magyarországi képzéséről, konzultációkról és közös tudományos kutatómunkáról állapodtak meg.

Kásler Miklós főigazgató főorvos, egyetemi tanár az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a posztgraduális képzés keretében a voronyezsi régióból medikusokat, illetve elsősorban szakorvosokat küldenek majd magyarországi továbbképzésre. Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) először kötött ilyen együttműködési megállapodást, de ez az első egyezmény magyar, illetve orosz szakintézmények között is. Azért éppen a Voronyezsi területtel, mivel annak egyik vezetője, - akit korábban az OOI-ben kezeltek, - kezdeményezte a közös munkát. A Voronyezsi terület vezetése rendkívüli támogatást nyújt a délorosz onkológiai centrum színvonalas intézménnyé fejlesztéséhez.

A neves magyar onkológus-professzor arról is beszámolt, hogy Voronyezsben megépült egy korszerű onkológiai diagnosztikai központ, amelynek a kialakítása még nem fejeződött be. Ebben számítanak a magyar partnerek segítségére, és a szakemberek kiképzésében segítséget kértek. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket Voronyezsben még nem tudnak megcsinálni, az Országos Onkológiai Intézetben végzik el. Ha teljessé teszik a diagnosztikai központot, a következő lépcső a terápiás kezelés kiépítése lesz. "Korszerűek a berendezéseik, de nincs sebészetük és a kemoterápiás kezelés kialakításában is számítanak a közreműködésünkre" - mondta el Kásler Miklós főigazgató főorvos az MTI-nek.

Az Országos Onkológiai Intézet Kásler Miklós vezette küldöttsége részt vesz a szombaton nyíló Medshow nevű moszkvai nemzetközi egészségügyi kiállításon is. A budapesti intézmény kiállítóként jelenik meg a kétnapos rendezvényen.

Radics Ferenc, az egyezmény előkészítésében is közreműködő MDC Medical Group Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a megállapodás aláírását és az onkológusok oroszországi programját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatta.